Novosti Sport Događanja

Hrvatska na gorički 'pogon': Lorena Rukavina, Petra Gudelj i Anamaria Kos osvojile europsku juniorsku broncu u rukometu na pijesku!

08.07.2024. / Damir Žbulj

Još jedan veliki uspjeh ostvarila je hrvatska rukometna reprezentacija u rukometu na pijesku. Nedavno su naši dečki obranili naslov seniorskih prvaka svijeta, uz veliki doprinos Luciana Bure, a sada su i hrvatske juniorke stigle do europske medalje.

Naravno, uz značajan pečat goričkih rukometašica!

Dio reprezentacije bile su Lorena Rukavina, Petra Gudelj i Anamaria Kos, dok je fizioterapeutkinja i ovaj put bila Lukrecija Čurek.

Djevojke su sjajnom igrom i pobjedama nad Turskom i Njemačkom izborile polufinale, a samim time i plasman na iduće Svjetsko prvenstvo.

Francuska je u borbi za finale ipak bila prejaka, no, Hrvatice su u utakmici za treće mjesto nadigrale vršnjakinje iz Mađarske te su apsolutno zasluženo oko vrata stavile brončanu medalju.

Ponosni smo na sve naše goričke predstavnice u hrvatskoj reprezentaciji, a veselimo se i njihovim novim izazovima.

Broncu su, uz Lorenu, Petru i Anamariju, osvojile i Dora Štrk, Helena Furčić, Marija Jurić, Tara Hunjadi, Sara Marković, Katija Furčić, Leona Granoša, Nola Lucarić, pod vodstvom Mateje Brezić Kovač, Melite Jug, Ante Taraša i još jedne naše Velikogoričanke, Lukrecije Čurek.

Zlatne su na kraju bile Nizozemke, dok su juniorke Francuske osovjile srebro. 

Galerija slika

Hrvatska na gorički 'pogon': Lorena Rukavina, Petra Gudelj i Anamaria Kos osvojile europsku juniorsku broncu u rukometu na pijesku! Hrvatska na gorički 'pogon': Lorena Rukavina, Petra Gudelj i Anamaria Kos osvojile europsku juniorsku broncu u rukometu na pijesku! Hrvatska na gorički 'pogon': Lorena Rukavina, Petra Gudelj i Anamaria Kos osvojile europsku juniorsku broncu u rukometu na pijesku! Hrvatska na gorički 'pogon': Lorena Rukavina, Petra Gudelj i Anamaria Kos osvojile europsku juniorsku broncu u rukometu na pijesku! Hrvatska na gorički 'pogon': Lorena Rukavina, Petra Gudelj i Anamaria Kos osvojile europsku juniorsku broncu u rukometu na pijesku! Hrvatska na gorički 'pogon': Lorena Rukavina, Petra Gudelj i Anamaria Kos osvojile europsku juniorsku broncu u rukometu na pijesku!

Podijeli