Novosti Sport Događanja

Hrvatska futsalska reprezentacija završne pripreme prije Europskog prvenstva odradila u Velikoj Gorici!

19.01.2022. / Damir Žbulj

Završne pripreme, prije odlaska u Nizozemsku na Europsko prvenstvo, hrvatska futsalska reprezentacija odradila je u Velikoj Gorici, trenirajući u Gradskoj sportskoj dvorani, boraveći u hotelu Garden Hill.

Hrvatske reprezentativce i stručni stožer na čelu s izbornikom Marinkom Mavrovićem posjetio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić te im je poželio puno uspjeha, dobru igru i rezultat.

"Uvjeren sam da ćete svojim trudom i zalaganjem opravdati naše povjerenje i nositi boje svoje zemlje onako kako to i dolikuje hrvatskim reprezentativcima. Imate našu punu podršku, nadam se da ćemo se zajedno radovati vašim uspjesima u Nizozemskoj i da ćemo vam se pridružiti u nokaut fazi natjecanja," poručio je između ostalog Kustić.



Izbornik Mavrović dobro je poznato malonogometno ime, a obiteljski je vezan i uz naš velikogorički kraj, jer ima rodbinu u Gradićima, gdje je često znao navratiti, zajedno sa svojim bratom blizancem Zdravkom i zaigrati na uličnom turniru.

Marinko je strijelac prvog pogotka za hrvatsku malonogometnu reprezentaciju, na turniru u Italiji 1994. godine!

U vrijeme dok je bio aktivan igrač s Uspinjačom je bio klupski viceprvak Europe, osvajao je naslove prvaka Hrvatske, dok je u trenerskoj karijeri bio dugogodišnji pomoćnik Mati Stankoviću, ali je i s U-19 reprezentacijom, kao izbornik, osvojio srebro na Europskom prvenstvu.

Hrvatska futsalska reprezentacija u srijedu je otputovala za Amsterdam, gdje će prvo 21. siječnja igrati protiv Poljske, a onda četiri dana kasnije i protiv Rusije. Treću utakmicu skupine C Hrvatska igra u Groningenu protiv Slovačke, 29. siječnja.

Prve dvije momčadi iz svake grupe izborit će četvrtfinale, a vjerujemo kako Hrvatska ima kvalitetu da se nađe u odabranom društvu osam najboljih u Europi.

Na završnom popisu izbornika Mavrović našli su se Žarko Luketin (Futsal Pula Stanoinvest), Zoran Primić (Vrgorac), Franco Jelovčić (Halle-Gooik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak (Dobovec), Vedran Matošević (Dobovec), Antonio Sekulić (Olmissum), Josip Suton (Camme Dosson), Kristijan Postružin (Olmissum), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Matej Horvat (Olmissum), Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Josip Jurlina (Olmissum) i Maro Đuraš (Square).

S reprezentacijom će u Nizozemsku putovati Ante Piplica (Futsal Dinamo) i Duje Kustura (Olmissum) u statusu rezervnih igrača, koji će popuniti kadar ukaže li se za tim potreba uslijed ozljede ili bolesti pojedinog igrača s osnovnog popisa.

“Na žalost, imali smo određenih problema uoči objave konačnog popisa igrača za Euro. Ostali smo bez Luke Perića, koji je dobio anginu i nije mogao biti s nama na završnim pripremama, Tihomir Novak još uvijek liječi ozljedu mišića, ali vjerujem da će ga naša liječnička služba osposobiti do prve utakmice s Poljskom. Čekamo tijekom dana negativan test Darija Marinovića, koji je prije okupljanja bio pozitivan na koronavirus, vjerujem da će i u njegovom slučaju sve biti u redu i da će igrati protiv Poljaka. Sve u svemu, situacija nije bajna s obzirom na to da se radi o trojici stožernih reprezentativaca, ali nećemo kukati. Odlazimo u Nizozemsku puni samopouzdanja, imamo kvalitetu za plasman u četvrtfinale, što i jest naš primarni cilj”, rekao je izbornik prije puta u Amsterdam.





Foto: HNS

Podijeli