Novosti Sport Događanja

Hrvatska futsalska reprezentacija iz Velike Gorice ide po plasman na Svjetsko prvenstvo!

12.04.2024. / Damir Žbulj

Hrvatska futsalska reprezentacija odradila je završne pripreme u Velikoj Gorici, prije nego će u petak od 18 sati u poljskom Koszalinu odigrati prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Na posljednjem treningu prije putovanja u Poljsku hrvatske reprezentativce u utorak su posjetili članovi generacije koja je 2000. godine igrala na jedinom dosadašnjem Svjetskom prvenstvu. Bivši reprezentativci pružili su podršku aktualnim reprezentativcima i zaželjeli im sreću u dvije izlučne utakmice doigravanja.

“Baš nas je ugodno iznenadila posjeta nekadašnjih reprezentativaca te nam njihova podrška puno znači uoči ovih utakmica protiv Poljske. Njihov rezultat nam je inspiracija te ćemo dati sve od sebe da ponovimo taj uspjeh i predstavljamo hrvatski futsal na Svjetskom prvenstvu”, izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije Franco Jelovčić.

“Bilo je lijepo pozdraviti dečke na treningu, vidim da među njima vlada jedna pozitivna atmosfera i da vjeruju u uspjeh. Poželjeli smo im sreću, nadam se da će ponoviti naš uspjeh i plasirati se na Svjetsko prvenstvo, a da onda i u Uzbekistanu mogu biti opasan suparnik svima. Pozivam i sve naše navijače da dođu dati podršku u uzvratnoj utakmici jer se radi o zaista povijesnoj prilici za hrvatski futsal, a siguran sam da bi pune tribine bile golem poticaj našoj reprezentaciji”, izjavio je Alen Jukić, jedan od vratara generacije 2000.

Poveznica s obje generacije je Boris Durlen koji je 2000. u Gvatemali bio voditelj reprezentacije, a danas obnaša funkciju dopredsjednika Komisije za futsal i nogomet za pijesku pri Uefi.

"Na Svjetsko prvenstvo u futsalu dosta se teško plasirati jer od 32 reprezentacije Europa daje samo sedam predstavnika. Za razliku od 2000., danas većina najboljih europskih reprezentacija ima po nekoliko naturaliziranih Brazilaca i teže je plasirati se na Svjetsko prvenstvo nego tada. No, mislim da sada imamo veliku šansu. Imamo jako nacionalno prvenstvo, dobru atmosferu, znanje i i veliku želju te mislim da igrači dobro razumiju kako je ovo jedinstvena šansa da se nakon 24 godine plasiramo na Svjetsko prvenstvo“, rekao je Durlen.

Uzvrat je na rasporedu u utorak u 19 sati u KC Dražen Petrović!

Svjetsko prvenstvo na rasporedu je od 14. rujna do 6. listopada u Uzbekistanu.

“Ulog je vrlo velik, u igri je odlazak na Svjetsko prvenstvo na kojem nismo bili 24 godine. Igrači su motivirani, spremni i jedva čekaju da utakmica počne. Analizirali smo protivnika do najsitnijih detalja, znamo sve o svakom njihovom igraču. Nastojat ćemo vratiti se u Zagreb na uzvratnu utakmicu s pozitivnim rezultatom”, poručio je u najavi izbornik Marinko Mavrović, a prenosi hns.team.

“Dvorana je navodno rasprodana i moramo biti spremni na domaćinsku atmosferu na tribinama. Čeka nas izuzetno motiviran protivnik koji igra vrlo agresivnu individualnu obranu i koji ne teži posjedu lopte, već nastoji što jednostavnijim putem doći u završnicu. U zadnjoj liniji igraju bez rizika i jaki su u prekidima, na sve to moramo znati odgovoriti i nametnuti svoju igru. Jaki smo na pivotima i imamo igrače koji mogu probijati u igri 'jedan na jedan'. Tako ćemo se i postaviti”, istaknuo je Mavrović.

Na popisu izbornika našli su se Filip Bašković (Novo Vrijeme), Zoran Primić (Square), Ante Piplica (Futsal Dinamo), Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Duje Kustura (Olmissum), Kristijan Postružin (Futsal Dinamo), Luka Perić (Futsal Dinamo), Marko Kuraja (Square), Josip Jurlina (Olmissum), Niko Vukmir (Stanoinvest Futsal Pula), Dario Marinović (Feldi Eboli), David Mataja (Stanoinvest Futsal Pula), Mateo Mužar (Futsal Dinamo), Antonio Sekulić (Olmissum), Franco Jelovčić (Royal Sporting Club Anderlecht).

Ulaznice za zagrebačku utakmicu u pretprodaji koštaju 8, a na dan utakmice 10 eura, a mogu se kupiti na sljedećoj poveznici.

 

 


(Foto: Sandra Novaković Milašinčić)

 

Podijeli