Novosti Sport Događanja

HRK Gorica: Europska avantura kreće u Estoniji

19.07.2017. / Sportska redakcija

Rukometaši Gorice jučer su saznali protivnika u prvom kolu EHF Kupa. Voljom kuglica na ždrijebu u Beču Goričanima je dodijeljen klub iz Estonije, Põlva Serviti.

-Samim prihvaćanjem sudjelovanja u Europi prihvatili smo i rizik dalekog putovnja. Da je moglo bliže je, no što je tu je. Ždrijeb je htio da idemo u Estoniju. Sad nas očekuju opsežne pripreme kako bismo se pokazali kao dobri domaćini. Vjerujem kako će ovaj europski iskorak biti dobra promocija kluba, ali i Velike Gorice- prokomentirao je ždrijeb sportski direktor Gorice, Dragutin Kovačević.

Põlva Serviti relativno je mlad klub koji od  2004. godine igra europske kupove i prošle su sezone bili prvaci Estonije, a uz to natječu se i u Baltičkoj ligi gdje su pri vrhu.

-Ne znamo nešto pretjerano o protivnicima, no trener Pekera već se dao u istraživanje te je pronašao neke snimke njihovih utakmica. Mi smo optimisti i vjerujemo kako ih možemo preskočiti- kaže nam Kovačević.

Prva utakmica na rasporedu je 2. rujna u Velikoj Gorici, dok se uzvrat igra tjedan dana kasnije u Estoniji. Pobjednika ovog susreta u drugom kolu očekuje susret protiv našičkog NEXE-a.

Podijeli