Novosti Sport Događanja

[HKS TV] Frano Miloloža zove navijače na okršaj s Cedevitom Junior: Uz pravu energiju pokušat ćemo doći do pobjede!

30.11.2022. / Damir Žbulj

Nakon što je Gorica u proteklih nekoliko sezona bila u samom vrhu hrvatske košarke, među četiri najbolje ekipe, tužan je pogled na ovosezonsku ljestvicu HT Premijer lige, na kojoj su Bikovi prikovani za dno poretka sa samo jednom pobjedom i sedam poraza.

Gorica je dobro krenula, u prvom kolu je nadigrala Zabok, ali poslije toga u idućih 12 utakmica, što u domaćem prvenstvu, što u ABA 2 ligi, što pod vodstvom Vladimira Krstića, a što pod trenerskom palicom Braslava Turića, jednostavno ne zna za slavlje.

Bit će se teško 'vaditi' ove srijede protiv Cedevite Junior, ali uz podršku navijača, koja je sada potrebna više nego ikada, Bikovi mogu iznenaditi.

'Vitamine' s klupe vodi bivši hrvatski izbornik Damir Mulaomerović, glavne karike su mladi slovenski centar Saša Ciani te razigravači Jakov Mustapić i Vito Kučić, dok su tamo još Ivan Vrgoč te iskusni Pavle Marčinković.

Gorica je u Sarajevu odigrala dobru utakmicu protiv makedonskog Pelistera, iako bez Batura i Mašića, pa se trener Braslav Turić nada kako njegova momčad može nešto slično ponoviti i večeras, naravno, uz pobjednički ishod...

"Cedevita je zadnje dvije utakmice relativno lako pobijedila što pokazuje da su u uzlaznoj putanji. Očekuje nas još jedna teška utakmica pogotovo što ne znamo u kakvom ćemo sastavu nastupiti. No, bez obzira na sastav nadam se da ćemo odigrati na razini kao i protiv Pelistera u našoj zadnjoj utakmici u ABA 2 ligi u nedjelju.”

Odlično je minute u Sarajevu iskoristio mladi Frano Miloloža: "Otprilike znamo što nas očekuje. Oni su momčad koja igra brzu i agresivnu košarku. Moramo se postaviti kao ekipa koja vodi tempo igre i uz pravu energiju na domaćem terenu, uz svoje navijače, pokušati doći do pobjede!"

Cedevita Junior je na petom mjestu ljestvice s pet pobjeda i tri poraza...

“Malo nas je poremetila pauza, bili smo u dobrom ritmu nakon pobjeda nad Šibenkom i Dinamom, gdje smo dosta dobro igrali. Pokušali smo se malo odmoriti i regenerirati, dečki stvarno dobro treniraju i nadam se da ćemo zadržati taj nivou energije. Ovo je za nas opasna utakmica, naravno Gorica traži svoju drugu pobjedu, dok nama treba da nam donese mirnoću u nastavku prvenstva. Gorica ima dosta dobrih individualaca. Nije to Gorica od prošle sezone, ali su ostavili neke važne igrače u ekipi”, najavio je Mulaomerović utakmicu, koju od 20 sati možete i pogledati u prijenosu uživo putem HKS TV-a 

Podijeli