Novosti Sport Događanja

Hat-trick za Prvu HNL: Josip Ivan Zorica junak velikog uspjeha juniora Gorice!

20.06.2021. / Damir Žbulj

Juniorska momčad uspjela je ostvariti svoj veliki ovosezonski cilj, plasman u prvoligaško društvo, nakon dramatične kvalifikacijske utakmice s vinkovačkom Cibalijom odigranoj u Požegi.

Dvoboj se igrao po 'paklenoj' vrućini, a mladi Goričani pod vodstvom Svena Raića bolje su se snašli u tim uvjetima te su potvrdili kako zaslužuju svoje mjesto u hrvatskoj juniorskoj eliti.

Natjecanje u Prvoj NL Središte završili su na trećem mjestu, osigurali su taj odlučujući susret s Vinkovčanima, a u junaka se prometnuo Ivan Josip Zorica, koji je upisao hat-trick u 3:2 velikom slavlju.

Prvi pogodak postigao je već u četvrtoj minuti, a nakon što je Cibalia izjednačila desetak minuta kasnije Zorica je drugi put precizan na isteku prvih pola sata igre, a s 2:1 se i odlazi na predah.

Zorica je sjajnu partiju okrunio već početkom nastavka, Gorica je povećala prednost i držala 'dva razlike' sve do završnice. Pomogao je i Miljanić, koji je brzinski zaradio dva žuta kartona pa je Cibalia zadnjih pola sata igrala s igračem manje. Devet minuta prije kraja ipak vinkovački juniori daju svoj drugi gol, ali u finišu borbeni Goričani čuvaju svoju mrežu i na kraju  dolaze do povijesnog rezultatai uspjeha!

 

HNK GORICA: Ivan Ševerdija, Josip Ivan Zorica, David Kovačić, Ante Banić (Ivan Knežić 81'), Marko Burić, Mihael Đopar (David Sim 81'), Luka Artuković (Vlado Gajić 66'), Tin Zavalić, Lion Cahani (Antonijo Vujičić 90'), Anton Glasnović (Domagoj Matić 90'), Patrik Jug. Klupa: Matija Halilić, Karlo Klarić. Trener: Sven Raić.

Galerija slika

Hat-trick za Prvu HNL: Josip Ivan Zorica junak velikog uspjeha juniora Gorice!

Podijeli