Novosti Sport Događanja

Hat-trick Rumbaka u fenomenalnoj pobjedi Futsal Gorice u velikom derbiju s Uspinjačom Gimkom

17.10.2021. / Damir Žbulj

Fantastičnu utakmicu odigrali su malonogometaši Futsal Gorice u velikom derbiju 2. HMNL Zapad protiv zagrebačke Uspinjače Gimke, glavnog konkurenta u borbi za osvajanje prvog mjesta na ljestvici i plasmana u kvalifikacije za ulazak u prvoligaško društvo.

Cilj velikogoričkih Taurasa je jasan, ali baš kao i onaj Uspinjače, koja želi brzinski povratak u najviši rang hrvatskog futsala i bio je ovo u Sutinskim vrelima pravi okršaj.

Utakmicu je usmjerio furiozni početak Goričana, koji su do 12. minute imali tri pogotka prednosti, zahvaljujući dvostrukom strijelcu Rumbaku i Čirjaku.

Domaći su u nastavku preko Pausa i Totha uspjeli uhvatiti priključak, unijeti neizvjesnost, ali je Renato Rumbak ekspresno uzvratio, kompletirao hat-trick i tako izuzetno vrijedne bodove 'spakirao' prema Velikoj Gorici.

Nije Uspinjača pala bez borbe, Paus je još jednom zabio, ali uspjela je Futsal Gorica sačuvati minimalno vodstvo i na kraju zasluženo slaviti s 3:4.

Gorica je u prva dva kola maksimalna, a idući izazov je doma u Gradskoj sportskoj dvorani protiv MNK Škurinje Novo Naselje.

 

FUTSAL GORICA: Pavao Ježić - Dario Šestić, Mislav Banek, Renato Rumbak, Željko Petrović; Tomislav Hercigonja, Tino Čirjak, Leonardo Mostarlić, Mateo Čekol, Darko Duvnjak. 

 

 

 

 

(Foto: Samir Omerović)

 

Podijeli