Novosti Sport Događanja

Hat-trick Patrika Đurašića u osvajanju Kupa Velike Gorice, juniori Gorice prvoligašku sezonu završili iza Dinama, Hajduka i Rijeke

07.06.2023. / Damir Žbulj

Juniori Gorice zaključili su svoju prvoligašku sezonu, sigurnom 3:0 pobjedom nad Dugopoljem, a na kraju su s 49 osvojenih bodova osvojili četvrto mjesto u Hrvatskoj, iza prvaka Dinama, Hajduka i Rijeke, odnosno bodom prednosti ispred zagrebačke Lokomotive. Ostavili su iza sebe i vršnjake Rudeša, Varaždina, Osijeka, Istre, Slaven Belupa...

Mrežu Dugopolja tresli su Luka Novak, Dinko Gašparić i Maro Vrdoljak, koji je na kraju s 12 golova završio na četvrtom mjestu ljestvice najboljih strijelaca juniorske Prve NL. Prvi topnik Fran Topić iz Dinama zabio je 20 pogodaka.

Kao 'šećer na kraju' mlade nade Gorice pod vodstvom Svena Raića osvojile su Kup Grada Velike Gorice, nakon 4:2 finalne pobjede nad vršnjacima Kurilovca.

Junak je bio Patrik Đurašić, koji je u igru ušao na početku nastavka, a postigao je hat-trick...

Mrežu Kurilovca prvo je zatresao Juraj Josip Radočaj sredinom prvog dijela, međutim, nekoliko minuta kasnije se Marko Đurašić pobrinuo za izjednačenje.

Rezultat se nije mijenjao sve do završnih pola sata, kad je na scenu stupio Patrik Đurašić, koji je s dva komada usmjerio ovaj dvoboj.

Iako je Leon Badrić smanjio zaostatak, desetak minuta prije kraja Patrik je otklonio sve dvojbe svojim novim pogotkom, za konačnih 4:2 u Gornjoj Lomnici na igralištu Meštrice. 

Za pobjedničku momčad su od prve minute krenuli Tin Došen, Lovro Cundeković, Dinko Gašparić, Lovro Nezirović, Vito Ferina, Juraj Josip Radočaj, Andrija Kupsjak, Luka Kostelec, kapetan Marko Rakas, Luka Novak i Josip Alić. Patrik Đurašić je ušao s klupe na startu drugog poluvremena, a Raić je u nastavku u igru poslao i Luku Kaurina, Franka Blaževića, Aljbana Shabanija, Niku Tkalčevića i Leona Agatića, dok je na klupi ostao rezervni vratar Matejčić.   

U prvih 11 Kurilovca bili su Marko Ojvan, Jakov Caganić, Tvrtko Hrženjak, Jurica Žlebečić, Niko Šestak, Marko Đurašić, Fran Krsto Lukavečki, Dan Kovačević, Antonio Novak, Leon Badrić i Borna Cindrić, dok je Zvonko Radoš još koristio Luku Koljevića, Patrika Matoševića, Mateja Vojnića,, Josipa Muslića, Renata Šimca e Iana Krtinića. U sastavu je bio i Vito Kmezić.

 

Seniori Kurilovca u srijedu, 7. lipnja, od 18 sati  u Kobiliću igraju finale goričkog Kupa protiv Turopoljca iz Kuča. 

Galerija slika

Hat-trick Patrika Đurašića u osvajanju Kupa Velike Gorice, juniori Gorice prvoligašku sezonu završili iza Dinama, Hajduka i Rijeke

Podijeli