Novosti Sport Događanja

Hajduk u Gorici: Ako vas treba posebno motivirati nakon onog u Splitu, nešto nije u redu s vama

29.06.2020. / Damir Žbulj

Navijači Gorice jako dobro pamte posljednja dva gostovanja Hajduka na Gradskom stadionu, kad je turopoljski prvoligaš u samo tri dana dva puta slavio, prvo u osmini finala Kupa, a nakon toga i u prvenstvu. Za identičnih 2:1 zaslužni su oba puta bili Lovrić i Joey Suk.

Posljednje gostovanje u Splitu završilo je neslavno, što je rezultiralo i otkazom Sergeju Jakirović.

No, ne igra se na Poljudu i Goričani nakon pobjede u Rijeci sigurno imaju svoje razloge za optimizam.

"Bila je to velika i teška utakmica. Ne pomaže nam vrijeme, bilo je teško trenirati i trčati po ovim vrućinama. Imali smo i dan odmora, svi su na raspolaganju, svi su spremni, osim Golubickasa i Čanađije..."

"Nakon utakmice sam rekao kako ne smijemo biti euforični. Hrvatsko prvenstvo je zahtjevno, svaka pobjeda podiže samopouzdanje. Znamo koje smo greške radili i naša partija nije bila kakvu smo očekivali, pogotovo u prvom poluvremenu. Rijeka je koristila naše slabosti i imali smo sreće što nismo primili pogodak. Nakon što smo to preživjeli, napravili so neke zamjene, prilagodili smo se i u nastavku je bio to ravnopravniji dvoboj. Rijeka je ipak imala više prilika i ishod je mogao biti drugačiji," osvrnuo se trener Dambrauskas.

Priznao je kako nije bio zadovoljan kako je njegova ekipa izgledala na Rujevici, ali je istaknuo kako je sretan s reakcijom svojih nogometaša i angažmanom kojeg su prezentirali.

"Moramo se popraviti, no, bio sam sretan s karakterom svojih igrača i načinom na koji su reagirali u toj utakmici, kako su se borili..."

"Pokušamo biti pozitivni, bit ćemo hrabri i imam osjećaj da protiv velikih momčadi idemo samo na pobjedu, Nije to uvijek moguće ostvariti, puno ima faktora koji odlučuju o rezultatu, ali imamo taj pobjednički mentalitet, što je najvažnije u ovom dijelu sezone."

Tih šest komada u mreži Gorice u veljači bili su veliki udarac za klub. Ovo će biti prilika za revanš, dodatna motivacija nije potrebna.

"Kao prvo, ako vam je potrebna posebna motivacija nakon takvog rezultata, onda nešto nije u redu s vama. Ne razmišljam o tome kako prošle utakmice utječu na one buduće, ali vjerujem kako igrači imaju želju 'izbrisati' tu utakmicu na Poljudu i pokazati kako je to bila slučajnost. Ne koristim to kao dodatnu motivaciju, jer kad igrate protiv takvog suparnika, s toliko navijača, to vam je dovoljno. Znamo tko nam je suparnik, poštujemo ih, ali trebamo pokazati dobru igru i moramo im parirati na terenu," posebno je istaknuo litavski strateg. . 

Hajduk je u Veliku Goricu stigao bez nekoliko standardnih prvotimaca, Caktaš i Dimitrov su 'kartonirani', a zbog ozljeda će utakmicu propustiti Jairo, Stanko Jurić, Hamza Barry, Nihad Mujakić i Stefan Simić.

Velika je to prilika za novi pozitivan rezultat.

"Ako razmišljamo o njihovim izostancima to nam može biti najveća prepreka i najveća opasnost prije ovog dvoboja. Ako ćemo misliti da ćemo ih zbog toga dobiti, to je pogrešna poruka. Svi igrači koji su na tom tragu moraju to izbrisati iz svojih glava. Hajduk je Hajduk, i tko god obuče taj dres željet će pobjedu za svoj klub. Svaki igrač sanja da dobije priliku i da bude na travnjaku. Bit ćemo uspješni samo ako dobro odradimo sve one sitne detalje koje se dogovorimo i koje smo radili u prošlim utakmicama. Ako ne bude tako, mučit ćemo se s bilo kojim suparnikom. Moramo se koncentrirati, moramo biti maksimalno fokusirani kako bismo izvršili svoj taktički plan. Moramo igrati za svoj klub, za naše navijače koji će doći na tribine i ne smijemo razmišljati hoće li oni biti oslabljeni izostancima."

Utakmica se igra u utorak s početkom u 21.05 sati.

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli