Novosti Sport Događanja

Hajduk još nije slavio kod Gorice: Zadržimo li fokus - imamo šansu

03.10.2020. / Damir Žbulj

U protekle dvije sezone kako je Gorica prvoligaš Hajduk nije slavio na Gradskom stadionu! Prvi okršaj u Velikoj Gorici, prije nešto manje od dvije godine, završio je 1:1 remijem. Nakon toga zaredala su slavlja za pamćenje, tri u prvenstvu i jedno u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa.

U travnju prošle godine bilo je čak 3:0, golovima Miye i Zwolinskog, dva puta su gotovo na identičan način 'krvnici' Splićana bili Kristijan Lovrić i Joey Suk, dok je krajem lipnja, u finišu prošle sezone bilo 3:1, Hamad, Suk i Ndiaye su 'potopili' sve nade gostiju u pozitivan ishod.

Sasvim je sigurno kako svaki prosječan navijač Hajduka sada itekako jako dobro zna gdje je Velika Gorica i što naš turopoljski prvoligaš trenutno predstavlja u hrvatskom nogometu.

Nakon uvodne četiri pobjede Dambrauskasova momčad zaredala je s tri slabija rezultata, teško izborenim remijem s Istrom, gubitkom finala Županijskog kupa od Kurilovca i nesretnim porazom u Osijeku.

Hajduk u grad stiže 'kao naručen' i ovo je idealna prilika da se Goričani u velikom okršaju s kvalitetnim suparnikom ponovno iskažu.

"Pripremali smo se normalno, kao i za svaku drugu utakmicu. Prvi puta igramo s njima ove sezone..."

"Poslije utakmice s Osijekom moral u momčadi naravno nije na razini kao nakon prve četiri pobjede, ali vratili smo se u normalu. Uzbuđeni smo i radujemo se ovom izazovu. U goste nam dolazi jedan od najvećih klubova ove regije. Navijači će imati priliku gledati ovu bitku," najavio je trener Dambrauskas, koji nema nekih većih problema s ozljedama svojih nogometaša. Jedino Albi Doka nema pravo nastupa zbog isključenja u Gradskom vrtu, no, tu je logična zamjena Muhammed Musa.

KLJUČNO JE SHVATITI SVOJE ULOGE...

Svi ostali su spremni dati doprinos...

"Nemamo manjak samopouzdanja, imamo ga dovoljno. U svim utakmicama i koje nismo dobili imali smo osjećaj kako smo blizu pobjedi, čak i s desetoricom na travnjaku. Imamo vjere u svoje sposobnosti, u naš sustav i trenažni proces."

"Hajduk je veliki suparnik, igraju dobar nogomet s novim trenerom. Napredovali su u odnosu na prošlu sezonu. Međutim, nećemo previše razmišljati o suparniku, najvažnije ja kako ćemo se mi osjećati na terenu i kako ćemo odigrati. Ključno je shvatiti svoje uloge na travnjaku, biti podrška jedni drugima te imati dobru povezanost obrane i napada. Zadržimo li fokus - imamo šansu..."

"U porazu od Osijeka problem je što smo ostali bez koncentracije kod tog drugog pogotka. Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima, jer smo i nakon isključenja bili organizirani i disciplinirani. Nedostajalo je sreće da se kući vratimo s bodovima," zaključio je litavski strateg.

Publika se u posljednja dva kola vratila na hrvatske stadione, zbog epidemioloških mjera dozvoljena je jedna trećina kapaciteta. No, atmosfera će sigurno biti uzavrela.

"Hajduk ima potporu navijača bez obzira gdje igrao, često i glasniju nego domaćin. Neće to biti ništa drugačije nego inače. Igračima je sigurno drago igrati s gledateljima, nego na praznom stadionu. Očekujem da će ljudi doći, a da će bolji na kraju pobijediti!"

Anthony Kalik četiri je godine proveo u Hajduku, nije dobio pravu priliku i sada nosi dres Gorice.

"Mislim da su dobro počeli sezonu, pratio sam ih naravno. U zadnjima su pokazali dosta kvalitete i napretka. Čeka nas težak posao. S puno tih igrača sam i dalje u kontaktu, četiri godine je puno, skupio sam uspomene za cijeli život."

Defenzivni veznjak vjeruje u dobar ishod...

"Početak je sezone, dobro smo krenuli i samo trebamo nastaviti tako. Protiv Istre i Osijeka smo mogli bolje, ali mislim kako smo na dobrom putu. Sezona je duga i vidjet ćemo što će biti na kraju."

"Nadam se kako će naši navijači biti glasni svih 90 minuta i kako će nam dati podršku!"

Gorica je na ljestvici trenutno na drugoj poziciji s 13 bodova, koliko ima i Dinamo te tri više od Hajduka, ali s odigranom jednom utakmicom više. Splićani su nakon ispadanja iz Europe na gostovanju u Istanbulu kod Galatasaraya na Poljudu bili bolji od Varaždina.

Utakmica na velikogoričkom Gradskom stadionu počinje u 19.05 sati. 

"Nekad se to dogodi, da neka ekipa u određenom trenutku ne odgovara drugoj. Tradicije su tu da se ruše. U dobrom smo momentu s dobrim zanosom. Očekujem pravi gard od svojih momaka. Želimo promijeniti taj trend u duelima s Goricom," kazao je, među ostalim, trener Vukas u najavi dvoboja.

Podijeli