Novosti Sport Događanja

Gradski derbi Udarnika i Gorice: Imamo se ambiciju vratiti u 2. HRL i nadamo se pobjedi

09.11.2019. / Damir Žbulj

Subotnje popodne u Gradskoj sportskoj dvorani od 15.30 sati rezervirano je za pravi veliki velikogorički ženski rukometni derbi između Udarnika i ŽRK Gorica u 3. HRL - Središte.

Već nakon uvodnih nekoliko kola ambicije klubova su jasne, Udarnik se ekspresno želi vratiti u drugoligaško društvo, dok je Gorica ove sezone bolje posložila svoje redove, trenutno je u sredini ljestvice te se nada kako će sezona proći bez velikih turbulencija.

Trener Udarnika Josip Mesnik ne bježi od uloge favorita...

"Imamo ambiciju vratiti se u 2. HRL pa se tako i u ovoj utakmici nadamo pobjedi! Naravno da gradski derbi nosi dodatne sportske tenzije i veći naboj. Naravno, bit će nam teže. Gorica je ove godine kvalitetnija, ima čak par igračica koje su poznam i koje su bile kod nas u Udarniku. Kvalitetnije su nego zadnji put kad je naša druga ekipa igrala s njima, a mi smo dobili par razlike...

"Imamo kvalitetu za napad na viši rang, mislim da smo kvalitetniji od Gorice, ali to će svakako trebati pokazati na terenu. Ženski rukomet piše čudne priče, treba biti stvarno maksimalno motiviran i ozbiljan i onda može doći pravi rezultat."

"Već gotovo 11 mjeseci radim s curama i milim da je igra dobila konture kakve ja želim, što radimo na treninzima. Mislim da smo kvalitetniji nego što je to bilo u početku kad sam preuzeo ekipu," naglasio je strateg Udarnika pa dodao:

"Nedostajat će nam dvije, tri igračice. Jedna je ozlijedila ligamente koljena, jedna ima poslovni put u inozemstvu, a posao je na prvom mjestu. Nadam se da ću cure biti na visokoj razini i da ćemo na kraju slaviti."

Udarnik je vodeći na ljestivici s tri pobjede iz tri odigrane utakmice...

"Zadovoljan sam kako smo otvorili sezonu. Protiv druge ekipe Dugog Sela smo stvarno izgledali jako dobro i dobili smo utakmicu uvjerljivo. Sve je jako dobro funkcionirali. U drugom kolu smo bili slobodni, jer je Dubrava odustala od natjecanja. U trećem smo igrali protiv Siska, koji nam je neki izravni konkurent za ulazak u 2. HRL. Kvalitetna ekipa s kojom smo se mučili. Nismo bili na razini na kojoj sam očekivao, nismo pružili ono što možemo. Obrana je bila dobar dio te priče, primili smo samo 21 gol, ali smo u napadu zakazali. Promašili previše zicera i imali sigurno desetak tehničkih pogrešaka. Dobili smo dva razlike. Mislim kako ćemo i Sisak i mi imati jako malo izgubljenih utakmica i kako su nam oni glavni konkurenti."

"Sloga može svakome pomrsiti račune, baš kao i druga ekipa Sesveta te treće ekipe Lokomotive, gdje ne znate protiv koga ćete igrati, oni zaju priključiti rukometašice iz druge pa čak ponekad i prve ekipe."

"Ima ekipa koje vam mogu 'zapariti' ako ih ne shvatite maksimalno ozbiljno!"

Mesnik je dobar posao odradio s kadetkinjama Udarnika prije dvije sezone, a sad tu velikogoričku priču nastavlja i s prvom ekipom.

"Imali smo dva boda kad sam preuzeo prvu ekipu Udarnika, pokušali smo izvući situaciju. Zaredali smo s dobrim rezultatima, ali nam je na kraju nedostajao jedan bod i bolja gol-razlika da ostanemo u drugoligaškom društvu. Prošle si sezone mogao si priuštiti nekoliko poraza i ako si dobio sedam, osam utakmica ostao si u ligi. Ove sezone to je psihološki drugačije, nemaš pravo na kiks, moraš ići punim gasom sve utakmice i ako izgubiš negdje neplanirano cijela priča o ambicijama završava."

"Puno treba na tome raditi s igračicama, kako bi ozbiljno shvaćale sve protivnice i da budu uvjerene kako imaju kvalitetu za povratak u 2. HRL. Nadam se da ćemo curama ugraditi taj pobjednički mentalitet i da ćemo prvo na najbolji mogući način izgurati prvi dio sezone, a u nastavku onda još pojačati i da ćemo se vratiti tamo gdje i objektivno kvalitetom i pripadamo," naglasio je.

"U pripremnom razdoblju smo sve utakmice igrali s drugoligašicama i većinu smo ih dobili. Možemo se s ovim igračicama nositi s većinom ekipa iz višeg ranga, ali ponavljam, treba to pokazati iz kola u kolo."

-->> Eva Grgić: Ova Gorica nije kao prošlosezonska, vjerujem da će utakmica opravdati status derbija

Gradska sprotska dvorana ovaj je tjedan dobila je novu montažnu tribinu, a derbi Udarnika i Gorice bit će prvi u tom 'novom ruhu'.

"Nadam se kako će biti što više ljudi na tribini, djevojkama je veći gušt igrati kad ima gledatelja i navijača. Mislim kako će utakmica biti zanimljiva, dinamična i nadam se da ćemo zadovoljiti sve velikogoričke ljubitelje rukometa koji nas dođu pogledati," zaključio je Mesnik te pozvao sve ljubitelje rukometa na subotnju utakmicu. 

 

 

Podijeli