Novosti Sport Događanja

Gradići stradali u Hrastju, Mraclin bodove ostavio u Topuskom, Jelačić doma poražen od Sutle Laduč

27.03.2023. / Damir Žbulj

Bio je ovo loš vikend za naše klubove u 4. NL Središte Podskupina B, a 'najbolje' je prošao Ban Jelačić, koji je na svom terenu u Vukovini poražen 'samo' 0:1. No, bio je to derbi začelja i ovaj poraz došao je u najgorem mogućem trenutku. Domaći su imali inicijativu, a Sutla-Laduč je iskoristila jednu priliku i preko Geršaka je u 36. minuti došla do odlučujućeg pogotka...

Mraclin je kod Topuskog poveo već u četvrtoj minuti golom Igora Hajduka s bijele točke, ali je prednost trajala samo do 30. minute, kad je Borna Abramović zabio za izjednačenje. Početkom nastavka za preokret se pobrinuo Jelekovac, a za konačnih 3:1 ponovno pogađa Abramović.

Gradići su 'stradali' kod Croatije u Hrastju, iako su i oni od deset minute bili u prednosti, kad je poentirao iskusni Domagoj Abramović.

Međutim, na isteku prvih pola sata Kyryk zabija za izjednačenje, a u finišu prvog dijela domaćin iz dva kaznena udarca dolazi do potpunog preokreta. Precizan je oba puta iz penala bio Lukić. Početkom nastavka opet se u listu strijelaca upisuje Kyryk, dok je u 64. minuti na konačnih 5:1 postavio Ivan Fluka.

Mraclin je i dalje treći na ljestvici, ali s osam bodova minusa iza GNK Tigar Sveta Nedelja i deset iza vodeće Zeline. Gradići su na osmoj poziciji s 27 bodova, a Jelačić je pri dnu s 18 bodova, koliko ima i Libertas. Sutla-Laduč na pretposljednjem mjestu sada ima samo bod zaostatka...

U 21. kolu Jelačić u subotu gostuje kod 'fenjeraša' TŠK-a iz Topolovca, dok će Gradići u nedjelju od 16 sati igrati protiv Topuskog, dok će Mraclin u istom terminu dočekati TOP iz Kerestinca.

Podijeli