Novosti Sport Događanja

Goričani u 'derbiju' za vrh razmontirali Dubravu: Čast mi je što sam trener ovim dečkima!

18.11.2019. / Damir Žbulj

Trebao je to biti derbi za prvo mjesto Paket 24 Premijer lige, no, na kraju se utakmica Gorice i Dubrave pretvorila u 'jednosmjernu ulicu' u kojoj su igrači Andrije Nikolića deklasirali i razbili suparnika, očitavši im pravu rukometnu lekciju, slavivši na kraju s velikih i apsolutno zasluženih 36:24. 

Utakmica je bila praktički odlučena u prvom poluvremenu, kad su Goričani desetak minuta prije predaha otišli na plus sedam, a neposredno prije odmora imali su na semaforu i deset golova viška.

Prvih desetak minuta nastavka gosti su još živjeli u nadi kako mogu nadoknaditi veliki zaostatak, ali je nakon toga bilo jasno kako je ovaj put protiv raspoložene, rastrčane, čvrste i ubojite Gorice nemaju što tražiti.

Sjajan je bio Ivan Laljek, koji je uz pet golova upisao i čak osam asistencija, kapetan Ceković je majstorski predvodio ekipu, a zabio je i četiri pogotka, bez promašaja, dok je sjajna bio i Rudolf Zvonimir Šafranko s četiri zgoditka (4/5) i tri asistencije. No, prvo ime je ponovno bio Davor Ćavar, koji je nemilice bušio mrežu suparnika i na kraju brojao do 11 postignutih golova. Veliki doprinos slavlju dao je i vratar Tomislav Sladoljev, koji je upisao čak 13 obrana, dok je u završnici priliku dobio i Stipe Purić, koji je uz jednu uspješnu intervenciju među vratnicama stigao i jednom upisati u listu strijelaca.

POBJEDA EKIPE

Bila je to vrhunska partija rukometaša Gorice, koji su sada usamljeni na vrhu premijerligaškog natjecanja sa šest pobjeda, jednim remijem i tek jednim porazom. Na pravom su putu da mirno izbore Ligu za prvaka, a kad se samo sjetimo lani su u ovo doba godine bili daleko na dnu ljestvice.

"Iskreno, pripremali smo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu. Mislim da je to jednostavno bio takav dan," skromno nam je nakon utakmice poručio trener Gorice Andrija Nikolić.

"Sve nam je išlo od ruke, i u napadu i u obrani. Vratar je bio sjajan. Mislim da rezultat nije na kraju realan, jer Dubrava ima veću kvalitetu. Stvarno su moji dečki odigrali vrhunski i zaslužuju sve pohvale," dodao je strateg Gorice.

"Ne treba stvarno nikog izdvajati, ovo je pobjeda ekipe i čast mi je biti njihov trener!"

U idućem kolu čeka ih gostovanje kod Sesveta.

"Na dobrom smo putu, ali zaista idemo utakmicu po utakmicu. Igramo sad protiv Sesveta, a onda imamo još tri kola prije zimske pauze. Probat ćemo dati najbolje od sebe u svakoj idućoj i to je to!"

"Zadovoljni su, dečki su stvarno odigrali vrhunski. Došli pogledati igrače PPD Zagreba, ali su došli i vidjeti derbi hrvatskog rukometa. Utakmica je bila u televizijskom prijenosu i nadam se da su ljudi u Hrvatskoj vidjeli ovu Goricu," poručio je za kraj Nikolić.

Na tribini Gradske sportske dvorane u ovom dvoboju uživali su i izbornik Lino Červar i trenr Nexea Hrvoje Horvat, čelnici PPD Zagreba Zoran Gobac, Božidar Jović, Joso Valčić, predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac i tajnik Damir Poljak, direktor hrvatske rukometne reprezentacije, legendarni Igor Vori...

HRK Gorica: Tomislav Sladoljev 13/34 obrane, Stipe Purić 1/4 obrane (1/2); Hrvoje Ceković (4/4), Filip Grga Zrinušić, Ivan Laljek (5/8), Filip Goričanec (1/1), Bruno Negran (1/1), Julijan Šalić (3/4), Davor Ćavar (11/15), Ivan Žarković (1/1), Paolo Kraljević (2/3), Rudolf Zvonimir Šafranko (4/5), Zvonimir Srna (0/2), Antonio Čelić, Jakov Vrdoljak (2/3), Dominik Gal (1/1). Trener: Andrija Nikolić. 

 

Podijeli