Novosti Sport Događanja

Goričani opravdali ulogu favorita i napunili mrežu Hajduka na Poljudu!

20.12.2020. / Damir Žbulj

Prema trenutnom stanju na ljestvici, aktualnoj formi, ali i kvaliteti momčadi, Gorica je u dvoboj na Poljudu ušla kao favorit i tu je ulogu apsolutno opravdala. Turopoljski prvoligaš na svom je travnjaku slavio u pet posljednjih međusobnih utakmica s Hajdukom, a sad se ponovno feštalo i u Splitu...

Nije ekipa Valdasa Dambrauskasa odigrala onako dobro kao protiv Osijeka u prošlom kolu, ali je i to bilo dovoljno da se sa 4:2 zasluženo dobije Hajduk, koji prije odlaska na zimsku pauzu, poslije trećeg uzastopnog prvenstvenog poraza, na ljestvici zaostaje čak 12 bodova za Goričanima!

Savršeno je bilo otvaranje utakmice, jer već u šestoj minuti na semaforu je 0:1. Musa Muhammed proigrao je Špikića na krilu, koji majstorski prolazi po desnoj strani i savršeno na petercu upošljava Matara Dieyea. Nakon debitantskog pogotka Lokomotivi u Kupu i gola u mreži Osječana, Senegalac je zabio i treći susret u nizu.

Hajduk se dva puta vraćao u utakmicu, prvi puta sredinom prvog poluvremena, kad je na ubačaj Velikogoričanina Davida Čoline dobro reagirao Jani Atanasov.

Imali su Splićani tada nekoliko prigoda za potpuni preokret, kapetan Kahlina odlično je zaustavio zicer Jaira, Caktaš je neposredno prije odlaska na predah uzdrmao okvir gola.

Međutim, u nastavku je Gorica apsolutno zasluženo došla do sva tri boda.

Za novu prednost bilo je potrebno manje od deset minuta igre u drugom dijelu. Todorović je startao na Lovrića, sudac Bebek prvo je 'prešutio' kazneni udarac, ali je nakon intervencije VAR-a morao pokazati na bijelu točku. Lovrić je bio siguran realizator!

Samo par minuta kasnije Hajduk je ponovno izjednačio, ali bilo je to sve što je domaćin uspio do kraja dvoboja napraviti. Ubačaj Brnića je u 2:2 pretvorio Diamantakos.

Ključni trenutak dogodio se 15-ak minuta prije kraja, poslije dobre akcije Kalika u prilici je Josip Mitrović, no, kad je već bilo izgledno kako će mu lopta pobjeći izvan terena 'glupi' prekršaj radi Simić, a Bebek je morao svirati još jedan penal. Odgovornost je naravno opet uzeo Kristijan Lovrić, opet je pucao na isto mjesto, u lijevi donji kut vratara Ljubića i opet je ishod bio isti, lopta je završila u mreži.

Lovriću je to deseti gol sezone, samo jedan više ima Dinamovac Gavranović.

Nisu se time Goričani zadovoljili, nastavili su igrati svoju igru, prijetiti, a posljednju ovogodišnju utakmicu zaključili su na najbolji mogući način, četvrtim pogotkom za proslavu pobjede i prije kraja dvoboja na Poljudu. Golubickas je ubacio iz kuta s lijeve strane, Dvorneković je prebacio na drugu vratnicu, a stoper Nasiru Moro je bio na pravom mjestu i nije mu bilo teško poentirati.

Valdas Dambrauskas, njegov stručni stožer i svi igrači sada mogu na zasluženi blagdanski predah. Okupljanje je 4. siječnja, a nakon dvotjednih priprema nastavlja se ova turbulentna sezona. Pogled na ljestvicu je fantastičan, Gorica je na spektakularnom trećem mjestu s 29 bodova, samo četiri manje od vodećeg Dinama.

Upravo će branitelj naslova 23. siječnja gostovati na Gradskom stadionu u velikom derbiju hrvatskog nogometa...

Podijeli