Novosti Sport Događanja

Gorica se 'vadi' na splitskim Žutima: Nemamo više opcija, idemo probati dobiti

06.11.2022. / Damir Žbulj

Jedna pobjeda i čak sedam uzastopnih poraza crna je bilanca košarkaša Gorice na otvaranju nove sezone u domaćem prvenstvu i regionalnoj ABA 2 ligi.

Pod vodstvom Vladimira Krstića Bikovi još uvijek nisu uhvatili pravu formu, a ove nedjelje će priliku za izlazak iz krize imati na svom terenu protiv Splita, koji je u petak u ABA ligi dobio Cibonu nakon produžetka.

"Moramo značajno podići razinu igre u obrani ukoliko želimo doći do pobjede i tako izaći iz rezultatske krize. Međutim, Split je ozbiljna ekipa predvođena s nekoliko Amerikanaca i vrlo dobrim domaćim igračima pa nam ne preostaje ništa drugo nego dati sve od sebe kako bismo došli do novih bodova,” najavio je Ivan Tvrtko Majić, koji se nakon ozljede vraća u momčad.

Utakmica se u Gradskoj sportskoj dvorani igra od 18 sati, a košarkaši Gorice se nadaju i podršci navijača.

Split predvode nekadašnji Bik Mate Kalajžić i hrvatski reprezentativac Dominik Mavra, a Žuti u svojim redovima imaju i trojicu Amerikanaca, odličnog šutera i prvog strijelaca Jeroda Shortera te dvojicu snažnih centara Jamala Nelsona i Markela Sullivana, koji će biti velika opasnost za domaću momčad bez prave i izrazite 'petice'.

"Nemamo više opcija i idemo pokušati dobiti ovu utakmicu. Po meni smo se digli u zadnjoj utakmici protiv Škrljeva. Igrali smo dobro napadački, a u obrani smo još loši u nekim stvarima i to moramo popraviti. Protiv Splita će biti jako teško, jer oni su fizički snažna ekipa. Na ruku nam ide što će možda biti malo umorni zbog utakmice u ABA ligi koju su igrali u petak protiv Cibone. Međutim, to ne mora biti tako, jer oni imaju dosta širok izbor igrača. Ali, igra se na našem terenu i dat ćemo sve od sebe da dobijemo utakmicu," dodao je trener Krstić. 

Idući tjedan je reprezentativna pauza, nakon toga će Gorica 17. studenog gostovati u Zadru, a krajem mjeseca će odigrati i nove tri utakmice regionalne ABA 2 lige, protiv banjalučkog Borca, slovenskog Heliosa i makedonskog Pelistera.

Bikovi se nalaze na dnu HT Premijer lige sa samo jednom pobjedom, koliko ima i Zabok. DepoLink Škrljevo i zagrebački Bosco slavili su dvaput ove sezone, dok je Split na omjeru četiri pobjede i dva poraza. Sezonu iz snova ima Šibenika, koja je slavila u svojih svih šest nastupa, ali nije još igrala protiv najjačih suparnika, dok po jedan poraz imaju Zadar i Cibona. 

 

Podijeli