Novosti Sport Događanja

Gorica se odrekla Banića: Želim redovito braniti, lijepo je biti u klubu koji je stvorio Jana Oblaka

11.01.2022. / Damir Žbulj

Kao što se moglo i očekivati, Ivan Banić napustio je redove Gorice u ovom zimskom prijelaznom roku.

Jesenas je mjesto prvog vratara preuzeo mladi U-21 reprezentativac Dominik Kotarski pa je bilo jasno kako će Banić, prije ili kasnije, pronaći novu sredinu.

Ovaj dokazani čuvar mreže svoju će karijeru nastaviti u redovima slovenske Olimpije, gdje će biti na posudbi do kraja ove godine, a ljubljanski klub ima i pravo otkupa ugovora.

"Zahvaljujem svima, od suigrača, preko stožera, pa do svih ljudi u klubu. Iz moje perspektive bilo je ovo jako lijepih godinu i pol dana, ali došlo je vrijeme za rastanak. Ostat ću navijač Gorice i tko zna, možda nam se putevi jednom ponovno spoje", rekao je na odlasku Banić, vjerojatno pomalo razočaran što je izgubio svoje mjesto u početnom sastavu turopoljskog prvoligaša.

Već je i debitirao za novi klub, u 2:0 porazu od Dinama na pripremama u Rovinju. Iskazao se s nekoliko dobrih intervencija u prvom poluvremenu, ali je u nastavku 27-godišnji Sinjanin primio dva 'komada', strijelci su bili Menalo i Jurić.

"U prvom redu došao sam u Olimpiju redovito braniti i pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve. Znam dobro gdje sam stigao i ne bježim od velikih očekivanja. Nadam se da ću doprinijeti dobrim rezultatima i da će moja epizoda u Ljubljani biti uspješna..."

"Dobro znam da je i Jan Oblak 'dijete' Olimpije, a moram priznati kako mi je on jedan od uzora. Lijepo je biti član kluba koji je stvorio jednog takvog vratara," poručio je Banić na predstavljanju.

Kako je već ranije bilo dogovoreno, Goricu je napustio i Elvis Sarić, koji se vratio u Južnu Koreju, u redove Suwon Samsunga.   



 

Podijeli