Novosti Sport Događanja

Gorica protiv Dinama za Europu: Znamo za što igramo, motivacija će biti na maksimumu!

16.05.2021. / Damir Žbulj

Gorica je na Poljudu propustila potvrditi svoj plasman u Europu, ali nova prilika već je ove nedjelje, od 19.10 sati na Gradskom stadionu protiv zagrebačkog Dinama.

Utakmica u Splitu bila je za zaborav i zaista, vrlo brzo će se i zaboraviti ako Oreščaninova momčad izvuče pozitivan rezultat protiv prvaka Hrvatske!

"Mogu reći da je dobra atmosfera, jer od početak imamo takav odnos da pokušavamo biti realni, pokušavamo biti iskreni jedni prema drugima i u pobjedi i u porazu. Pokušavamo biti normalni!"

"Pričali smo, razgovarali, rezultat je realan, Hajduk je bio bolji i kaznio nas je i realizirao sve šanse koje je imao na početku. Najbitnije je bilo nakon takve utakmice ne 'šiziti', nego jednostavno shvatiti da je to nogomet i da takav dan jednostavno dođe. Treba postaviti stvari na svoje mjesto, razmišljati o sebi, popraviti svoju izvedbu i nastaviti dalje," najavio je strateg turopoljskog prvoligaša, koji ima priliku doći do povijesnog europskog uspjeha. Trenutno je fantastičnoj trećoj poziciji s 59 bodova, četiri više od Rijeke i pet od Hajduka.

Nažalost, u okršajima s Dinamom Gorica nije dobro prolazila, u 11 međusobni prvenstvenih susreta uzela je tek jedan, jedini bod. No, ovaj put bi i on možda bio dovoljan. Nedavno su u polufinalu Kupa Goričani pružili sjajan otpor Plavima, s igračem manje dogurali su do produžetaka, ali tada je ponestalo snage i na kraju su ostali bez velikogoričkog finala.

"Dinamo ne treba opisivati, znamo njihovu kvalitetu. Ali, mi ćemo se u pripremi baviti sobom, pokušat ćemo dati ono najbolje od sebe. Sve utakmice s njima ovog proljeća, i u prvenstvu i u polufinalu Kupa, mislim da smo bili konkurentni, da smo bili blizu pozitivnog rezultata. Nadamo se kako bi se slijedom tih 'velikih brojeva' rezultat mogao okrenuti sada na našu stranu," naglasio je Oreščanin pa dodao:

"Znamo za što igramo, motivacija će biti na maksimumu. Ovo su najljepši dani, igra se za nešto, kraj je sezone, nema puno vremena za trening. I sada na terenu treba dati ono najbolje od sebe i ja sam uvjeren da zaslužujemo ostvariti taj cilj za koji igramo i da bismo mogli ostvariti taj rezultat koji nam treba za Europu!"

U pretposljednjem kolu HT Prve lige Osijek je na gostovanju dobio Lokomotivu (0:2), a Istra 1961 je s 1:0 dobila Slaven Belupo i tako u potpunosti zakomplicirala borbu za opstanak.

U nedjelju još Varaždin dočekuje Rijeku, a Hajduk igra kod Šibenika.

Gorica će u zadnjem kolu gostovati na Rujevici, nadamo se 'turistički', s već osiguranom 'vizom' za Europu. 

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 34 +52 79
2. Osijek 35 +33 74
3. HNK Gorica 34 +17 59
4. Rijeka 34 +3 55
5. Hajduk 34 +7 54
6. Šibenik 34 -12 35
7. Slaven Belupo 35 -18 31
8. Lokomotiva 35 -29 30
9. Istra 1961 35 -24 29
10. Varaždin 34 -29 28

Podijeli