Novosti Sport Događanja

Gorica povela na Poljudu, ali i zasluženo izgubila: Još jedna 'siromašna' partija turopoljskog prvoligaša u finišu sezone

19.05.2024. / Damir Žbulj

Nisu puno toga pokazali nogometaši Gorice na gostovanju kod Hajduka na Poljudu. Uspjeli su svom posljednjem ovosezonskom gostovanju povesti iz praktički prve i jedine svoje prave prilike na utakmici, ali su Splićani uspjeli u prvom dijelu doći do izjednačenja, a u nastavku i do preokreta i 2:1 pobjede.

Trener Vidović nije za ovaj dvoboj mogao računati na 'kartonirane' Mitrovića i Leša, kao niti ozlijeđene Krizmanića, Ndockyta, Đekića, U-17 reprezentativca Vrzića, ali i vratara Banića, međutim, niti domaći nisu bili u kompletnom sastavu, a jedini motiv im je bio pozitivan oproštaj od domaće publike.

Gorica se niti u ovom dvoboju nije uspjela nametnuti, a Hajduk je mogao do prednosti u 16. minuti, kad je Brekalo nanizao nekoliko goričkih igrača, pretrčao Matkovića, sjajno pucao, ali malo pored gola.

Međutim, sredinom prvog dijela je 0:1 na poljudskom semaforu, nakon sjajnog proigravanja Solde na lijevu stranu do Štigleca, njegove odlične i pravovremene povratne lopte i udarca Rukavine, uz slabu reakciju mladog vratara Buljana.

Gorica je malo prije vodstva ostala bez ozlijeđenog Munksgaarda, a umjesto njega je priliku dobio i Sagna...

Nije dugo trebalo Hajduku da dođe do izjednačenja, kad je Brekalo proigrao Moufija, a na povratnoj lopti je ispred Maloče bolje reagirao Trajkovski.

Bivši kapetan Hajduka je upravo na Poljudu upisao svoju 500. utakmicu u dugogodišnjoj karijeri, prije početka dvoboja je zaslužio veliki pljesak domaćih navijača, a za Goricu je 35-godišnji stoper ugovorom vezan još jednu sezonu.

Nakon 'siromašnog' prvog dijela niti nastavak nije ponudio puno više, upravo suprotno...

Hajduk je pobjednički gol zabio u 64. minuti, kad je Pukštas pucao, a lopta se odbila od Štigleca i prevarila Radoševića.

Vidović je u nastavku priliku dao i Blummelu, deset minuta je dobio i povratnik Matavž, a na klupi su ostali Mrzljak te mladići Zvonimir Josić, Lovro Nezirović, Arona Fall i rezervni vratar Debijađi.

Možda je još netko od njih zaslužio koju minutu na Poljudu na samom kraju ove sezone...

Gorica je sada i definitivno ispala iz borbe za šestu poziciju, trenutno je na osmom mjestu, a u posljednjem dvoboju na Gradskom stadionu igra sa sedmoplasiranom Istrom.

Nadamo se ipak pobjedničkom oproštaju od goričkih navijača.

 

 

Standings provided by Sofascore

(Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Podijeli