Novosti Sport Događanja

Gorica 'pošteno namučila' Split: Nažalost, opet poraz

07.11.2022. / Damir Žbulj

Osmi uzastopni poraz. Zvuči to poprilično 'crno', ali košarkaši Gorice pokazali su protiv Splita kako se ipak imaju pravo nadati boljim vremenima...

Pružili su odličan otpor favoriziranom protivniku, vodili su na poluvremenu 46:42, ali u nastavku nisu izdržali.

"Nažalost, opet poraz, iako smo stvarno dobro igrali i praktički cijelu utakmicu vodili. Split se vraćao, a mislim da su presudile naše izgubljene lopte, imali smo ih 11 u drugom poluvremenu," komentirao je nakon utakmice trener Krstić i dodao:

"Imali su i devet skokova više, a ponovno smo imali loš šut za tricu, samo 25 posto. To su glavni razlozi, ali ključne su naše neprisiljene pogreške i to je odlučilo."

"Čestitke Gorice, dobro i pošteno su nas namučili. U teškom smo ritmu utakmica, trebala nam je ovakva pobjeda gdje su mlađi igrači dosta pridonijeli pobjedi," poručio je Omišanin Mate Kalajžić, koji je u protekle dvije godine ostavio dubok trag u redovima Gorice, no sada je ponovno važna karika svog Splita. Bikovima je ubacio devet poena, uz osam asistencija. 

Krstićeva momčad je na početku posljednje četvrtine imala velikih sedam poena razlike (70:63), no, nije bilo dovoljno snage i koncentracije za veliko slavlje. Možda i ključni trenutak u završnici bila je druga tehnička pogreška dosuđena Cincu i bez svog glavnog igrača domaći jednostavno više nisu imali šanse.

Toni Jelenković je na kraju imao double-double učinak od 23 poena i deset asistencija. Cinac je dodao 20 koševa i 12 skokova, a dvoznamenkasti učinak imali su još i Uljarević, Batur i Mašić.

Split je predvodio sjajni Amerikanac Shorter s 30 koševa te po sedam skokova i asistencija.

Slijedi reprezentativna pauza, a idući dvoboj u HT Premijer ligi Gorica ima 19. studenog na gostovanju u Zadru.

Izvučeni su i parovi osmine finala Kupa Kreše Ćosića, a Gorica će igrati protiv zagrebačkog Dinama, novog premijerligaša, koji na svojim utakmicama ima i glasnu podršku BBB-a. Bit će to pravi spektakl, a pobjednik će izboriti završni Final 8 turnir.

Podijeli