Novosti Sport Događanja

Gorica ponovno pokleknula u Zadru

08.04.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Zadra pokazali su već ove sezone kako su možda i najbolja hrvatska momčad, a potvrdili su to i u derbiju protiv Gorice, koja je na Višnjiku prijetila sve do samog kraja, ali nije uspjela iznenaditi favoriziranog suparnika i lidera HT Premijer lige.

Zadrani su diktirali ritam tijekom cijele utakmice, bili su čvršći u obrani, raznovrsnijih rješenja u napadu, ali je Sesarova ekipa pokazala karakter i u nekoliko navrata se vraćala iz dvoznamenkastog zaostatka, koji je bio i 15 koševa.

Međutim, Bikovi u posljednje tri minute ulaze sa samo 'minus šest', na semaforu je bilo 68:62. a imali su tri napada za totalni priključak. Ipak, Ljubičić, Kapusta i Mazalin nisu pronašli put do mrežice.

Završilo je 73:64, što je možda i najrealniji prikaz odnosa snaga na parketu.

Ozren Pavlović je predvodio napad Sesarove momčadi sa 17 poena i osam skokova, dok je Baković dodao 16 koševa. Kapusta je upisao čak 11 asistencije i sedam skokova, ali u posljednje vrijeme ima problema sa šutem. Promašio je sve pokušaje iz igre, a ubacio je pet poena, sve s linije slobodnih bacanja. Karlo Uljarević, koji je na početku sezone sa zvukom sirene srušio Zadrane u Gradskoj sportskoj dvorani zabio je 13 koševa. Izostao je napadački učinak Kreše Ljubičića, kojeg su domaći centri odlično zaustavili.

Onuaku je bio prvo ime pobjedničke momčadi s 15 poena, dok je Vuković bio blizu double-double učinka s 13 koševa i devet skokova.

Zadrani su ovom pobjedom potvrdili svoje mjesto na vrhu, dok je Gorica upisala osmi poraz i u finišu regularnog dijela sezone drži četvrto mjesto ljestvice HT Premijer lige. Sasvim je izgledno kako će i s te pozicije krenuti u doigravanje.

 

 

Podijeli