Novosti Sport Događanja

Gorica krenula s pripremama za iskorak u Europu: Imam osjećaj da će svi ostati

05.01.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nisu imali previše vremena za uživanje i odmor od sjajnih rezultata ostvarenih u prošloj kalendarskoj godini. Praznici su prošli i mora se krenuti s ozbiljnim pripremama za nastavak sezone.

Na Gradskom stadionu okupila se većina igrača. Neki su poput Atiemwena, Zwolinskog, Muse Muhammeda, Oboabone ili Miye ipak dobili koji dan više da se sa svih strana svijeta skupe u Turopolju. Ljubisavljević, Gigi Mchedlishvil i Jovičić moći će u miru proslaviti Božić po Julijanskom kalendaru, no, svi ostali su već stigli u Veliku Goricu.

Prvi dan krenula su bazična testiranja i bilo je zanimljivo vidjeti kako Goričani, pod budnom paskom stručnog stožera, istrčavaju sprinteve po naredbama koje stižu iz zvučnika obližnje parkiranog Peugeota 206.

Danac Jens Bangsbo jedan je od najcjenjenijih svjetskih stručnjaka kondicijske pripreme sportaša, pogotovo nogometaša, koji je radio u Juventusu s Carlom Ancelottijem i u danskoj nogometnoj reprezentaciji, s kojom je bio na tri velika natjecanja.

Radio je posebne testove i programe za Cristiana Ronalda, Iniestu, Teveza, Nanija, Ronaldinha... a sad Goričani po njegovim uputstvima kreću u pohod na četvrtu poziciju i proboj u Europu. 

Trener Sergej Jakirović sve je pomno pratio, izuzetno ga je zanimalo u kakvom su stanju njegovi igrači nakon praznika.

Najizdržljiviji je bio Joey Suk, no, nisu puno zaostajali niti 'naši' Matija Dvorneković, Zenko...

Jakirović je u svom šaljivom stilu i sa širokim osmjehom na licu naglasio kako mu se testovi ne čine previše zahtjevni, 'kad ih se ovako gleda sa strane'.

IMAM OSJEĆAJ DA ĆE SVI OSTATI

Igračima sigurno nije bilo tako jednostavno....

"Svi su manje više na okupu. Osim Afrikanaca, koji imaju dalek put do Hrvatske. Ljubisavljević, Gigi Mchedlishvil i Jovičić dobili su dodatnih par dana zbog pravoslavnog Božića. Oni će biti ovdje 8. siječnja...

Puno se posljednjih dana pričalo o odlascima Kahline, Atiemwena, no, Jakirović se nada kako će u nastavak prvoligaškog natjecanja krenuti u najjačem sastavu.

"Jako mi je drago što ih vidim u svlačionici. Imam neki osjećaj da će svi igrači ostati, zato što se prava selekcija radi u ljeto. No, ako dođe neka ponuda koja se ne može odbiti, koja zadovoljava igrača i klub, nećemo raditi nikakve probleme."

Poljak Maslowski bio je jedan od glavnih igrača Gorice u pohodu na drugoligašku titulu i sad se polako vraća nogometu nakon teške ozljede koljena, koju je zaradio na ljetnim pripremama za početak ove sezone.

"Predviđam da će se Maslowski krajem siječnja priključiti momčadi. Moramo biti oprezni s njim, polako ga uvoditi kako se, ne daj Bože, ne bi što dogodilo. Računamo da bi on mogao biti faktor iznenađenja za drugi dio sezone."

Ekipu je već 'pojačao' novi Nigerijac, napadač Goodwin Udoh, dok je Senegalac Cherif Ndiaye trenutno još uvijek na probi.

"Goodwin je bio prije par godina u Hajduku. Nije da nije zadovoljio nego mu nisu uspjeli srediti papire i vizu. Jako je dobar igrač i tadašnji trener u Hajduku Marko Lozo mi ga je jako nahvalio i vidi se da ima određenu kvalitetu. Cherif Ndiaye iz Senegala je ovdje na probi. Na video je to jako dobro izgleda. Nahvalio ga je Karlo Lulić, koji igra u Beverenu. Na meni je sad u ova dva tjedna da se uvjerim da je on pravi igrač za nas i da će to pokazati na terenu. Ako bude tako mogao bi biti pojačanje za nas," rekao nam je na početku priprema strateg Gorice Jakirović.

Prvi trening u novoj godini pažljivo je pratio i sportski direktor Nikoličius Mindaugas, kojem je često zvonio mobilni telefon i koji je sigurno jedan od traženijih ljudi ovog prijelaznog roka u Hrvatskoj.

"Nemamo namjeru nikog prodavati, nego nam je cilj borba za Europu,. Želimo dodatno osnažiti momčad i pojačati konkurenciju u ekipi," u opuštenom nam je razgovoru poručio sportski direktor Nikoličius. Ponuda za neke igrače sigurno ne nedostaje, no, pitanje je hoće li koja od njih zadovoljiti Upravu. 

Treninzi će se nastaviti svakodnevno na pomoćnom terenu Gradskog stadiona, a za 12. siječnja zakazana je i prva provjera, kod zagrebačke Lokomotive. 

Na ljestvici HT Prve lige Gorica je trenutno na petom mjestu, s četiri boda manje od Lokosa i četiri više od splitskog Hajduka.  

Galerija slika

Gorica krenula s pripremama za iskorak u Europu: Imam osjećaj da će svi ostati Gorica krenula s pripremama za iskorak u Europu: Imam osjećaj da će svi ostati Gorica krenula s pripremama za iskorak u Europu: Imam osjećaj da će svi ostati Gorica krenula s pripremama za iskorak u Europu: Imam osjećaj da će svi ostati Gorica krenula s pripremama za iskorak u Europu: Imam osjećaj da će svi ostati Gorica krenula s pripremama za iskorak u Europu: Imam osjećaj da će svi ostati Gorica krenula s pripremama za iskorak u Europu: Imam osjećaj da će svi ostati Gorica krenula s pripremama za iskorak u Europu: Imam osjećaj da će svi ostati Gorica krenula s pripremama za iskorak u Europu: Imam osjećaj da će svi ostati Gorica krenula s pripremama za iskorak u Europu: Imam osjećaj da će svi ostati Gorica krenula s pripremama za iskorak u Europu: Imam osjećaj da će svi ostati Gorica krenula s pripremama za iskorak u Europu: Imam osjećaj da će svi ostati

Podijeli