Novosti Sport Događanja

Gorica kod Lokosa u lovu na Dinamo: Nećemo mijenjati naš stil, idemo se nadigravati!

13.09.2020. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice u nedjelju od 19.05 sati u Kranjčevićevoj ulici čeka novi izazov. Poslije reprezentativne pauze Goričani nisu bili uvjerljivi u pobjedi protiv Belišća u Kupu, za novo slavlje u prvenstvu kod viceprvaka Hrvatske trebat će im puno bolja partija.

Svjestan je toga i trener Dambrauskas, ali i njegovi igrači...

"Teško smo izborili pobjedu u srijedu, jako teško. No, to je i normalno nakon reprezentativne pauze. Nismo znali u kakvom smo stanju i kako ćemo odigrati. Jednostavno se dogodi da neke ekipe budu slabije od očekivanog, a neke budu bolje. Kad ispadneš iz ritma nije se lagano vratiti. pozitivno je što smo prošli dalje, ali sadržaj kojeg smo prezentirali je neka druga priča. Analizirali smo tu utakmicu , razgovarali s igračima i moramo napraviti sve da protiv Lokomotive gledamo drugačiju Goricu, na koju možemo biti ponosni," analizirao je još jednom Litavac.

Turopoljski prvoligaš sezonu je otvorio pobjedama u Varaždinu i Koprivnici te domaćim slavlje nad Šibenikom. Jedino još Dinamo ima savršeni učinak, koji je u subotu projurio Poljudom i sačuvao savršeni učinak.

"Lokomotiva je promijenila dosta igrača, ali oni su i dalje druga momčad Hrvatske. To je činjenica. Trener je isti, imaju isti pobjednički mentalitet. Protiv Rijeke nisu igrali dobro, a dobili su. U Varaždinu također nisu bili pravi, ali uzeli su bod. Kada ekipa osvaja bodove, a ne igra najbolje, to znači da ima kvalitetu. Mislim da je pitanje vremena kad će ponovno biti na visokoj razini. Igraju malo drugačije nego prije, malo su promijenili stil, treba vremena da se svi priviknu na nove zahtjeve. Mi moramo to iskoristiti, još se traže, a ja sam trener koji uvijek traži prilike. Ne razmišljamo negativno, nego da iskoristimo situaciju u kojoj se nalazi suparnik," dodao je strateg Gorice.

Nastavku svog golgeterskog niza nada se i Ognjen Mudrinski...

"Nećemo mijenjati naš stil. Idemo se s njima nadigravati i pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Tako ćemo krenuti od prve minute. Lokomotivi je stiglo dosta novih igrača i treba im vremena da se vrate u formu iz prošle sezone. Očekujem zanimljivu, ali i tešku utakmicu. Otvorenu s obje strane. Pokušat ćemo nametnuti svoj ritam od samog starta," istaknuo je prije dvoboja trenutno uvjerljivo najbolji napadač HT Prve lige s pet postignutih golova u tri nastupa.

"U Kupu je najbitnije da smo prošli. Igra nije bila na zavidnoj razini, ali svakome se dogodi loš dan. Imali smo prije toga naporne treninge, mislim da se taj umor vidio. Ali, ta utakmica je 'arhivirana', kao i one koje smo dobili prije toga. Atmosfera je fantastična, svi smo kao jedna obitelj. Svi dajemo sve za suigrače, imamo izvanredan odnos sa stručnim stožerom. Rezultati će doći. Uživamo svaki dan na treninzima, s osmijehom dolazimo i odlazimo, potrudit ćemo da tako i ostane i dalje," zaključio je srpski napadač.

HT Prva liga:
1. Dinamo 4 +11 12
2. HNK Gorica 3 +6 9
3. Hajduk 4 +2 7
4. Rijeka 4 -2 6
5. Osijek 4 -1 4
6. Varaždin 3 -3 4
7. Lokomotiva 3 -5 4
8. Slaven Belupo 4 -1 3
9. Šibenik 4 -3 1
10. Istra 1961 3 -4 0

 

Podijeli