Novosti Sport Događanja

Gorica iz Osijeka dovela još jedno bivšeg igrača Barcelone, turopoljski prvoligaš dogovorio suradnju s GNK Tigar Sveta Nedjelja

26.07.2022. / Damir Žbulj

Iako se špekuliralo kako će ofenzivni veznjak Osijeka Merveil Valthy Streeker Ndockyt karijeru nastaviti u Slaven Belupu, ipak je HNK Gorica bila konkretnija u ponudi te je u svoje redove dovela reprezentativca Konga, ali i još jednog bivšeg igrača Barcelone.

Ndockyt je rođen u Brazzavilleu, visok je 169 centimetara i dominantno se koristi lijevom nogom. U Osijek je stigao u kolovozu 2019. iz španjolskog Getafea, za koji je nastupa u La Ligi.

Tijekom igranja u Španjolskoj bio je na posudbama u Mallorci i Barceloni B, gdje mu je suigrač i prijatelj bio Moussa Wague, koji je prije nekoliko dana debitirao za Goricu.

Iz rodnog Konga je u Europu stigao još 2016. godine, a prvi klub mu je bila Tirana s kojom je osvojio i Kup Albanije. Tamo je igrao i protiv Matije Dvornekovića...

Za A reprezentaciju Konga debitirao je kao 17-godišnjak, u lipnju 2015. godine, protiv Kenije.

"Dok sam bio u Barceloni puno sam vremena proveo s Moussom, igrali smo zajedno, ostali jako dobri i puno si pomažemo. Javio mi se prije dolaska u Goricu, pitao me o klubu, o ligi i rekao sam mu da će biti sretan ovdje, da će mu se svidjeti. Nije znao da ću i ja doći u Goricu, samo sam se pojavio u svlačionici i bio je jako iznenađen," rekao je Ndockyt na predstavljanju. Na leđima će ovaj 24-godišnji ofenzivac, koji može igrati i na obje krilne pozicije, nositi broj 99, kojeg je u Gorici nosio Cherif Ndiaye.

Njih dvojica su prijatelji, a imaju i istog agenta.

Imao je Ndockyt problema s ozljedama, operirao je gležanj u siječnju prošle godine zbog čega je propustio šest mjeseci, ali nakon toga se više nije uspio nametnuti u prvoj momčadi Osijeka. Posljednju utakmicu odigrao je u studenom prošle godine i trebat će mu sigurno vremena da se vrati u pravu formu.

"Gorica ima mladu momčad, dobru atmosferu i sretan sam što sam postao dio ove ekipe. U Hrvatskoj sam već tri godine tako da vrlo dobro poznajem ligu, znam što mogu i siguran sam da ću pomoći momčadi. Želim dokazati svima da me ozljeda ne može slomiti, bez dvojbe ću dati sve od sebe samo da igram i uživam u nogometu," rekao je nakon potpisivanja ugovora, koji traje do lipnja 2024., uz mogućnost produljenja na još godinu dana.

HNK Gorica i GNK Tigar Sveta Nedjelja potpisali su sporazum o sportskoj suradnji s ciljem daljnjeg razvoja škola nogometa oba kluba.

Najnoviji sporazum s GNK Tigar Sveta Nedjelja potpisan je na dvije godine te se njime dva prijateljska kluba obvezuju zajedno definirati ciljeve po svim selekcijama te zajednički djelovati i nastupati na projektima za promidžbu sporta na razini županije, HNS-a i Uefe. Također, potpisom ovog sporazuma HNK Gorica i GNK Tigar Sveta Nedjelja usuglasili su da će provoditi zajedničku politiku razvoja mlađih uzrasnih kategorija vodeći brigu o zajedničkim potrebama, napretku igrača i postizanju još boljih rezultata, kao i zajednički djelovati na popularizaciji nogometnih škola te omogućavati najboljim mladim sportašima GNK Tigar Sveta Nedelja dodatni rad i trening u centrima naše nogometne škole HNK Gorica.

 

Potpis na ugovor stavili su predsjednik Gorice Nenad Črnko i predsjednik Tigra iz Svete Nedjelje, Matej Vrdoljak.

"Ovim sporazumom želimo biti primjer drugima te pokazati vrijednost udruženja dva velika kluba u različitim rangovima na području Zagrebačke županije te osigurati maksimalni doprinos za razvoj naših mladih zvijezda," istaknuo je predsjednik GNK Tigar Sveta Nedjelja.

 

Podijeli