Novosti Sport Događanja

Gorica i Lokomotiva u borbi za četvrtfinale Kupa: Što prije moramo zabiti...

07.12.2020. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice u ponedjeljak od 17 sati čeka možda i najvažnija utakmica ovog dijela sezone, okršaj s Lokomotivom u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Turopoljski prvoligaš prošle je godine zaustavljen u četvrtzavršnici, bolji je bio Slaven Belupo, a u aktualnoj je sezoni dobar rezultat u Kupu postavljen kao jedan od klupskih ciljeva. Prolaz među osam najboljih jedan je od imperativa stavljen pred Dambrauskasa i njegove nogometaše...

Lokos nisu niti sjena one ekipe koja je prošle sezone osvojila titulu viceprvaka Hrvatske i igrala finale Kupa na Šubićevcu s Rijekom.

Prvu i jedinu prvenstvenu pobjedu je momčad Gorana Tomića ostvarila još u kolovozu, u drugom kolu, baš protiv Rijeke. Osminu finala Kupa izborili su kod trećeligaša Gaja u Maču tek u produžecima, a sve ostale utakmice ovog jesenskog dijela nove sezone su ili izgubili ili odigrali neriješeno.

Bilo je tako i u njihovom posljednjem nastupu, upravo su 28. studenog zadnji puta igrali baš na Gradskom stadionu protiv Gorice, završilo je 1:1. Lovrić je u otvaranju utakmice zabio iz penala, a konačni rezultat postavio je Tuci početkom nastavka. Nakon izjednačujućeg pogotka igralo se praktički samo ispred gola gostiju, ali Goričani nisu uspjeli zabiti, što je u posljednje vrijeme postao veliki problem za litavskog stratega.

Posljednje tri utakmice Gorica nije zabila iz igre, a nakon minimalne pobjede nad Varaždinom i remija s Lokosima, prije pet dana stigao je i domaći poraz od Slaven Belupa...

"U ovom razdoblju sve je nekako čudno i turbulentno. Mi smo profesionalci i naviknemo se na sve promjene. Moramo se prilagoditi svim zahtjevima..."

"Igrači su sada svi već pomalo umorni, bilo je puno utakmica, veliki je napor. Ali, dobro radimo, dobro se rekuperiramo, bit ćemo spremni i za Lokomotivu," najavio je Hrvoje Babec.

"Imamo za čime žaliti, jer pokazujemo kvalitetu. Rezultat nas nije pogledao. Nadam se kako će se to u idućim utakmica promijeniti, jer mislim kako igramo jako dobro. Čak i po snijegu! Nažalost, nije otišlo na našu stranu. Vjerujem kako ćemo popraviti neke loše stvari, one dobre zadržati i već ovu utakmicu pokušati pobijediti," dodao je mladi veznjak.

Dvoboj osmine finala Kupa s Lokomotivom prvotno je bio zakazan za 16. prosinca, no, Gorici je zbog koronavirusa u redovima Istre 1961 odgođeno gostovanje u Šibeniku, a Lokomotivi susret sa Šibenikom, zbog istog razloga.

"Što se tiče pripreme utakmice neće biti komplicirano, jer smo nedavno igrali protiv njih. Znamo kako igraju, znamo njihov sastav, znamo koje su njihove mane i kvalitete," poručio je ofenzivac Gorice Josip Mitrović pa istaknuo:

"Igraju dobru obranu, kompaktni su..."

"Što prije moramo zabiti gol, to je prvi cilj u svakoj utakmici i ako to uspijemo mislim da će dvoboj otići na našu stranu."

Svoj dvoboj osmine finala Kurilovec je već odigrao, na Udarniku je, u povijesnom dvoboju za domaće, očekivano slavio Osijek. U preostalim susretima sastaju se još Varaždin i Rijeka, Rudeš i Dinamo te Šibenik i Istra 1961, koji imaju zakazane termine za 16. prosinca. Utakmice Zagreba i Hajduka, dubrovačkog GOŠK-a i Slaven Belupa te Oriolika i labinskog Rudara odigrat će se nekad u drugom dijelu sezone.

Goricu do zimske pauze čeka još prvenstveni okršaj s Osijekom na velikogoričkom Gradskom stadionu u subotu te gostovanje na Poljudu kod Hajduka 20. prosinca.

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli