Novosti Sport Događanja

Gorica herojskom partijom protiv Cedevite stigla do polufinala s Cibonom: Bikovi zasluženo ušli među četiri najbolja kluba u Hrvatskoj!

18.05.2022. / Damir Žbulj

Još jednu fantastičnu utakmicu odigrali su košarkaši Gorice te su se zasluženo plasirali u polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske! Još jednom je ekipa pod vodstvom Mladena Starčevića nadigrala Cedevitu Junior te je samo potvrdila svoje mjesto među četiri najbolje domaće momčadi.

Bikovi će u polufinalu igrati protiv Cibone, prva utakmica je na rasporedu već u petak u Draženovom domu, dok se dvoboj u Gradskoj sportskoj dvorani igra u ponedjeljak.

Utakmicu u Domu sportova su Goričani sjajno otvorili, odigrali su vrhunsko prvo poluvrijeme, ali na kraju su dvoboj u svoju korist riješili u novoj uzbudljivoj završnici. Takva su bila i prva dva okršaja ovih suparnika...

Na poluvremenu su Bikovi vodili 11 poena razlike, baš kao i na ulasku u zadnjih deset minuta, a onda je krenula drama.

Cedevita je malo po malo smanjivala razliku, a u samom finišu domaći dolaze na 64:66.

No, tada je kapetanski povukao Kapusta, ubacio je tricu, priključio mu se Kalajžić i pobjednik je bio odlučen, a završilo je 72:78 za Goricu, koja je zasluženo i dalje u samom vrhu naše košarke.

"I da je Cedevita Junior otišla u polufinale, ne bi bilo nezasluženo. To su dvije dobre ekipe s puno energije. Mi smo uspjeli malo energiju iskontrolirati s Majićem i Lukom Tomasom i takvim nekim izmjenama. Tako smo mogli malo uštopati igru pa je nešto smanjeni broj poena. Da to nismo radili išli bi do stotke. To su dvije potentne napadačke ekipe. Cedevita Junior ima bolji arsenal obrane, no s nekim taktičkim stvarima smo odradili dobru priču. Naš stožer je nešto predložio, a igrači prihvatili. Bila je teška utakmica. Puno gluposti i grešaka. Mi smo ekipa koja je do playoffa imala najmanje izgubljenih lopti, a sada smo imali 17. Gorica sigurno može biti zadovoljna s onime što je uradila u cijeloj sezoni. U konačnici, s petice smo došli do polufinala," poručio je nakon slavlja trener Gorice.

Kod Gorice su najefikasniji bili Mate Kalajžić s 19 poena, Marko Baković sa 16 poena i 6 skokova, Borna Kapusta s 11 poena, 6 skokova i 8 asistencija te Ivan Batur s 11 poena.

"Čestitam našim momcima što smo ovo izvukli. Bile su to teške tri utakmice. Malo iskustva i malo sreće je donijelo pobjedu. Čestitam ekipi Cedevite Junior i nadam se da idemo dalje protiv Cibone jako," dodao je jedan od junak Kalajžić.

Trener Cedevite Junior i aktualni hrvatski izborni Damir Mulaomerović je naglasio: "Prije svega, ja bih čestitao Gorici. Zaslužena pobjeda. Mislim da večeras nismo bili na nivou one utakmice u Gorici. Presudili su veća individualna kvaliteta i iskustvo igrača Gorice. Od početka se vidjelo da su došli s velikim entuzijazmom. Razbili su nam ritam i odvojili se odmah na početku. Mi nismo bili pravi..."

 

 

 

 

(Foto: HKS, Marin Sušić)

Podijeli