Novosti Sport Događanja

Gorica dolazi na Maksimir 'pokvariti' proslavu naslova prvaka: Neka nam se ovakva sezona više nikada ne ponovi

27.05.2023. / Damir Žbulj

'Najlakša' utakmica čeka nogometaše Gorice na kraju ove turbulentne sezone. U pretposljednjem kolu su i matematički osigurali opstanak, fantastičnom partijom i pobjedom nad Varaždinom i sada mogu mirno otići na Maksimir 'pokvariti' Dinamu proslavu titule prvaka!

"Emocije su se sada već pomalo i slegle, nakon što smo ostvarili taj svoj cilj, nakon što znamo u kakvoj smo se situaciji nalazili," poručio je trener Željko Sopić u najavi posljednjeg ovosezonskog kola SuperSport HNL-a.

"Pred nama je nova utakmica, igrat ćemo valjda na punom Maksimiru, bit će jako puno ljudi koji će doći pozdraviti prvake, ali naša je obveza da pružimo što bolju partiju. Neće nam biti lagano, imamo velikih problema sa sastavom, ali nema veze..."

"Igrat će oni koji su spremni i nadam se dobrom rezultatu!"

Sopić protiv Dinama neće moći računati na Suka, Banića, Jurića, Petkovića, Štigleca i Raspopovića,a upitni su Pršir, Mrzljak i Fućak.

"Oni bi nedostajali i puno većoj ekipi od nas."

Goričani su nakon velikog slavlja imali tri dana odmora.

"Ovih proteklih šest mjeseci je bilo jako stresno. Bilo je tu puno emocionalne potrošnje. Hvala Bogu, izborili smo opstanak sedam dana prije kraja prvenstva, a sada imamo i malo više vremena za razgovore s igračima, odnosno za pripremu za novu sezonu, da budemo što kompaktniji i što bolji. I da nam se ovakve stvari kao ove sezone više nikad ne ponove," poručio je Sopić, koji će već sredinom lipnja povesti ekipu na pripreme za iduću sezonu.

Dvoboj s Dinamom igra se u nedjelju od 19.15 sati.

"Kad igrate protiv Dinama na Maksimiru sve osim poraza je sjajan rezultat. Bez obzira na izostanke, pokazali smo tijekom ove godine i zavidnu formu i zavidnu kvalitetu igre i tko god istrči dat će svoj maksimum. Jedini je problem što je s druge strane Dinamo, sve ostalo je manje važno," zaključio je strateg turopoljskog prvoligaša!

 

 

Podijeli