Novosti Sport Događanja

Gorica bez Lovrića dočekuje Šibenik: Igrači su vidjeli da ono što radimo ima smisla

12.02.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice vraćaju se na Gradski stadion u subotu od 15 sati, a u goste im stiže Šibenik, ugodno iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone, koji je nedavno slavio i kod Dinama na Maksimiru...

Turopoljski prvoligaš je na krilima Kristijana Lovrića slavio u prošlom kolu u Koprivnici, no, zbog tri žuta kartona Oreščanin u idućem dvoboj ne može računati na najboljeg topnika HT Prve lige.

"Zadovoljni smo utakmicom u Koprivnici, odigrali smo dobro. Zadovoljan sam bio i zbog igrača, njihova reakcija nakon Varaždina je bila jako dobro. Drago mi je zbog njih, jer su vidjeli da sve ovo što radimo ima smisla i da stvarno idemo u dobrom smjeru," poručio je strateg Goričana, koji se iznenadio kad je saznao da Gorica bez Lovrića u sastavu u proteklih sezonu i pol nije pobijedila.

"Svi znamo što nam znači, to nije nikakva tajna. Ali, koga nema bez njega se mora i može. Imamo maksimalno povjerenje u ostatak ekipe. I u plan kojeg imamo. Ništa to ne mijenja, nadamo se i očekujemo pobjedu."

Oreščanin je pohvalio kolegu Rendulića i stručni stožer Šibenika: "Vidi se da su 'kliknuli'. Stabilni su, dobro su posloženi, dobili su dosta na iskustvu i samopouzdanju sa Schildenfeldom. Dobra su ekipa, natjecateljska i bit će teška utakmica."

"Imamo plan pokušati kontrolirati situaciju na terenu. Morat ćemo u nekima fazama biti strpljivi, trebat će biti precizan i fokusiran. i Veliku ulogu će igrati drugo poluvrijeme. Morat ćemo imati i plan A i plan B i nadamo se najboljem."

Gorica će i dalje biti bez svog kapetana Kristijana Kahline, koji se prema nekim najavama trebao vratiti za ovu utakmicu, ali izgleda kako će još neko vrijeme ulogu prvog vratara morati obavljati Ivan Banić.

Bit će zanimljivo vidjeti i tko će u subotu preuzeti Lovrićevu golgetersku ulogu u momčadi...

HT Prva liga:
1. Dinamo 20 +29 45
2. Osijek 20 +18 45
3. Gorica 19 +14 36
4. Rijeka 18 +1 30
5. Hajduk 20 -3 26
6. Šibenik 20 -3 24
7. Slaven Belupo 19 -5 20
8. Varaždin 20 -14 19
9. Lokomotiva 19 -18 15
10. Istra 1961 19 -19 13

 

 

Podijeli