Novosti Sport Događanja

Gorica angažirala vratara Chelseaja!

30.06.2022. / Damir Žbulj

Kao što smo već i najavili, mladi i talentirani Karlo Žiger novi je čuvar mreže turopoljskog prvoligaša! Žiger u Goricu dolazi kao slobodan igrač, iako je imao ugovor s Chelseajem do kraja iduće sezone.

Prošlu sezonu proveo je u slovenskom Rudaru iz Velenja, a Gorica će mu biti prava sredina za dokazivanje.

Na leđima će nositi 'jedinicu' i cilj mu je izboriti mjesto prvog vratara Gorice nakon odlaska Dominika Kotarskog u grčki PAOK.

Izgleda kako će mladi Jan Paolo Debijađi morati pronaći sredinu u kojoj će braniti i gdje će otići na posudbu.

Žiger je već debitirao za Goricu, u pripremnom dvoboju u Varaždinu prije nekoliko dana.

"Osjećam se odlično što sam došao ovdje, Gorica je najbolji klub koji sam mogao izabrati za moj daljnji razvoj," rekao je 21-godišnji Žiger na predstavljanju.

Tata mu je bio golman pa je 'mali' Žiger već sa sedam godina stao među vratnice u cijenjenoj školi nogometa NK Zagreb. Pet godina kasnije angažirao ga je londonski Chelsea i s obitelji je preselio u London. Prošao je tamošnju nogometnu akademiju, branio je za mlađe selekcije engleskog velikana, a s U-19 ekipom igrao je u finalu juniorske Lige prvaka 2019. godine.

Bio je član U-17, U-18 i U-19 hrvatske reprezentacije i u Gorici će pokušati potvrditi svoj vratarski potencijal.

Prošle sezone mu je u slovenskom Rudaru suigrač bio Juraj Spudić, bivši igrač Gorice.

"Bili smo cimeri, ispričao mi je puno pozitivnih tvari o klubu! Vjerujem da ćemo odraditi uspješnu sezonu, boriti se za vrh, a moja želja je nametnuti se od početka sezone i postati broj jedan," poručio je Karlo, koji je s Goricom potpisao četverogodišnji ugovor.

Novi igrači Gorice postali su 18-godišnji veznjak Roman Plyushch, koji je posljednje dvije godine igrao za U-19 momčad ukrajinskog Šahtara te 18-godišnji branič Patrik Klančir, koji je stigao iz redova zagrebačkog Dinama.

U novoj sezoni pojačat će juniorsku momčad Gorice, a obojica su potpisala trogodišnje ugovore s klubom, do ljeta 2025. godine.

Gorica u petak igra pripremni dvoboj protiv Celja, a posljednja provjera prije početka nove sezone bit će 9. srpnja protiv slovenskog Radomlja.

Toplak i njegovi nogometaši HNL otvaraju 16. srpnja protiv Osijeka u Gradskom vrtu.

Podijeli