Novosti Sport Događanja

Gorica angažirala novog sportskog direktora: Bikove će pojačati i povratnik Mikšić, talentirani Vito Porobić i sin legende Cibone

11.08.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice krenut će s pripremama za novu sezonu u utorak, 16. kolovoza, uz puno promjena u odnosu na prošlu sezonu, ali ne i bez ambicija i visoko postavljenih ciljeva...

U goričkim redovima tako više neće biti trenera Mladena Mikija Starčevića i sportskog direktora i tajnika Ljube Prgometa, kao niti Borne Kapuste, Mate Kalajžića i Marka Bakovića, koji su proteklih sezona bili nositelji igre Bikova.

Međutim, u kadru su ostali Uljarević, Mašić, Cinac, Majić, Sokol, Miloloža, a priključit će im se i razigravač Karlo Mikšić, koji je već nosio dres Gorice u povijesnoj sezoni kad se klub vratio u HT Premijer ligu bez ijednog poraza. Prošle sezone igrao je u Njemačkoj, u drugoligašu Kirchheimu, uz devet poena, gotovo pet asistencija i tri skoka u prosjeku.

Veliko pojačanje bit će i Vito Porobić, mladi 21-godišnji šuter koji stiže iz Vrijednosnica Osijek, dok će mjesto pod obručima zauzeti Ivan Nakić-Vojnović, sin legendarnog igrača Cibone Mihovila Nakića, koji je prošle sezone s Dinamom izborio plasman u Premijer ligu.

Novi trener bit će Vladimir Krstić, još jedna ikona hrvatske košarke, međutim, on je trenutno pomoćnik izborniku Damiru Mulaomeroviću te ga početkom rujna očekuje i nastup na EuroBasketu. Dok legendarni Krle ne stigne u Veliku Goricu, treninge i pripremne utakmice vodit će Braslav Turić, koji je bio pomoćnik i u finišu prošle sezone i jako dobro poznaje svlačionicu Gorice.

"Želio bih se zahvaliti svim svojim bivšim suigračima i suradnicima na dosadašnjoj suradnji. Sedam sezona je prošlo brzo i pamtim samo lijepe trenutke jer Gorica je ostvarila najveće uspjehe u ovih sedam godina. Istaknuo bih Josipa Sesara koji je tu cijelu priču pokrenuo, te suigrača Antu Mašića koji je tu od početka. Prvo sam sudjelovao kao igrač, a kasnije kao tajnik i sportski direktor- i uvijek sam davao sve od sebe. Gorici želim puno sreće i naravno da ću ih i dalje prati. Nadam se da ovo nije zbogom nego privremeno doviđenja," poručio je na oproštaju zaključio je dosadašnji sportski direktor i tajnik Ljubo Prgomet, jedan od važnih kotačića svih ovih uspjeha goričkog kluba u proteklim godinama.

NOVI SPORTSKI DIREKTOR

Na njegovo mjesto dolazi Senad Beganović, iskusni košarkaški djelatnik, koji je bio i aktivan igrač i trener, a ime je stekao dijeleći pravdu na košarkaškim parketima više od 20 godina. Zatim je obnašao razne funkcije u košarkaškom savezu pri tom ostavši aktivan i u sudačkoj organizaciji. Kao diplomirani kineziolog sa zvanjem 'organizatora sportskih klubova' sigurno će doprinijeti još kvalitetnijoj unutarnjoj organizaciji KK Gorica.

"Gospodin Beganović dugo je godina u košarci i aktivan je dalje u sudačkoj organizaciji. Uspjeli smo s njim pronaći zajednički jezik u želji da pokušamo nastaviti posao koji smo u klubu započeli prije nekoliko godina i koji je bio vrlo kvalitetan i uspješan," pojasnio je predsjednik Radović, dok je novi sportski direktor svjestan izazova "Dugo godina sam u sportu i sa svim svojim iskustvom i znanjem pokušat ću ostvariti najbolje uvjete za rad kluba. Situacija u sportu, naročito u košarci, je vrlo delikatna i pred nama su veliki izazovi. Cilj nam je ostvariti što je moguće bolje rezultate u svim kategorijama, a da bismo u tome uspjeli moramo podići klub na još višu razinu."

"Zahvaljujemo se Ljubi na dosadašnjem predanom radu u izgradnji kluba, dovođenju na ovu visoku razinu i svemu što je učinio za nas u ovom proteklom periodu. Želimo mu puno uspjeha u daljnjem radu jer takvi su ljudi potrebni domaćoj košarci," zaključio je Radović. 

Situacija u hrvatskoj klupskoj košarci nije sjajna ni bajna, no, turopoljski ljubitelji košarke ponovno će moći uživati u dobrim partijama Bikova.

Gorica će i iduće sezone sigurno biti važan faktor na domaćim parketima!

Podijeli