Novosti Sport Događanja

Futsal Gorica prva zaustavila Puljane: Čirjak, Mostarlić i braća Ježić odlučili veliki derbi s liderom

06.12.2020. / Damir Žbulj

Izuzetno važnu 3:2 pobjedu ostvarili su igrači Futsal Gorice u velikom drugoligaškom derbiju s vodećom Pulom, koja je do gostovanja u Gradskoj sportskoj dvorani imala maksimalan učinak bez poraza, sa šest bodova prednosti ispred Crveno-crnih te koja je na svom terenu upravo preko velikogoričkih Taurusa stigla do trofeja u regionalnom Kupu.

Nervozni dvoboj s velikim ulogom ponudio je puno uzbuđenje, a rezultatski je sve bilo odlučeno u prvom poluvremenu, u kojem je palo svih pet golova.

Tino Čirjak je domaće doveo do prednosti u osmoj minuti, dok je u 14. strijelac bio Igor Mostarlić, u svom debitantskom nastupu za ekipu koju je ove sezone i okupio. Poentirao je iz šesterca kojeg je skrivio vodeći strijelac 2. HMNL Zapad Franjo Matković te usput zbog druge javne opomene zaradio i isključenje.

Međutim, gosti su ekspresno uzvratili, Bepo Paus svladao je vratara Ježića.

U samom finišu prvog dijela nova drama. Petar Ježić realizirao je deseterac za 3:1, dok je Pavao Ježić zaustavio desetmetarski kazneni udarac gostiju u 19. minuti. Puljani su neposredno prije odlaska na predah uspjeli ponovno smanjiti zaostatak i u tom trenutku nije se moglo očekivati kako u nastavku više neće biti golova.

U samom finišu dvoboja gosti su pokušali igrati bez vratara, s igračem više u polju, ali im se to nije isplatilo i Gorica je stigla do najvažnije ovosezonske pobjede, kojom je zaostatak za liderom smanjila na tri boda.

Na trećem mjestu Veruda također ima 21 bod, ali i utakmicu manje, dok identičan učinak kao i Gorica ima i Novi Marof.

U posljednja dva ovogodišnja nastupa Crveno-crni igraju protiv Verude i Petrinjčice.

Podijeli