Novosti Sport Događanja

Futsal Gorica otvorila novu sezonu protiv starog rivala, u subotu kreće u pohod na 1. HMNL!

07.10.2021. / Damir Žbulj

Malonogometaši Futsal Gorice novu su sezonu otvorili u Gradskoj sportskoj dvorani protiv velikog prošlosezonskog drugoligaškog rivala MNK Futsal Pula, koji je na kraju uspio ući u elitno društvo najboljih hrvatskih futsalskih klubova.

Velikogorički Taurusi imaju ponovno istu misiju, izboriti svoje mjesto u 1. HMNL, a prema momčadi koju imaju na okupu, veliki su favoriti da to i ostvare.

Protiv Puljana nije išlo prošle sezone, a nije niti ove.

U pretkolu Kupa regije Zapad, u reprizi prošlosezonskog finala, poraženi su 3:6, ali su pokazali kako se mogu ravnopravno nositi s jednom ambicioznom ekipom, novim prvoligašem pa je i to razlog za optimizam uoči početka drugoligaških izazova.

Okršaj je bio izuzetno zanimljiv, na poluvremenu je rezultat bio 1:1, Goričani su se ukupno tri puta vraćali u dvoboj, no, ipak su u konačnici ostali bez prolaza u nastavak natjecanja.

Gosti su poveli u sedmoj minuti preko Deana Moravca, ali je Gorica brzo uzvratila golom Mislava Baneka.

Početkom nastavka slična priča, jer prvo Pula dolazi do nove prednosti zgoditkom Roberta Grbića, ali je Darko Duvnjak opet rezultat vratio u ravnotežu.

Nakon što je Ivan Matan anulirao još jedno vodstvo ekipe Frane Despotovića, nažalost, nije bilo dovoljno koncentracije u završnih deset minuta da se dođe do preokreta i slavlja. Pula je pogotkom Daniela Moravca u novoj prednosti, Goričani nisu iskoristili deseterac i u finišu su dobili još dva komada, kad su svim snagama krenuli u ofenzivu na suparnički gol.

Futsal Gorica može žaliti za ovom propuštenom prilikom, ali će novu šansu za pozitivan rezultat imati već u subotu, kad će u prvom kolu 2. HMNL Zapad na svom terenu igrati protiv Bjelovara.

U preostalim susretima sastaju se Novi Marof i Siscia, MNK Zagreb 92 i MNK Škurinje, HMNK Rijeka i MNK Uspinjača Gimka, dok su MNK Jesenje i MNK Otočac već odigrali svoj dvoboj, koji je završio bez pobjednika 0:0. Petrinjčica je slobodna u prvom kolu.

Konkurencija je zanimljiva, ima tu dobrih ekipa, ali vjerujemo kako će na kraju sezone gorički Taurusi biti na vrhu ljestvice i kako će dobiti priliku izboriti mjesto u prvoligaškom društvu, jer tamo kvalitetom zaslužuju igrati.

MNK FUTSAL GORICA: Pavao Ježić - Renato Rumbak, Dario Šestić, Željko Petrović, Ivan Matan; Mateo Čekol, Luka Lovrek, Mislav Banek, Tino Čirjak, Leonardo Mostarlić, Darko Duvnjak, Tomislav Hercigonja (V).

Podijeli