Novosti Sport Događanja

[FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti!

27.04.2022. / Damir Žbulj

Fantastičan nastup imale su članice i članovi Atletskog kluba osoba s invaliditetom Uspon na Otvorenom prvenstvu Hrvatske održanom u Puli!

Pojačani Anom Gradečak i Miljenkom Vučićem Usponovci su na kraju stigli do deset zlatnih i jedne srebrne medalje, a srušili su i tri hrvatska rekorda!

Naravno, nije podbacio niti Velimir Šandor, naš srebrni i brončani paraolimpijac, koji je prvog dana natjecanja, u svojoj F52 kategoriji, osvojio naslov prvaka Hrvatske u bacanju diska s daljinom 19,28 metara. Nije to bio jedan od njegovih najboljih hitaca, ali je bilo dovoljno za zlato!



Novopridošla Ana Gradečak je u svom debitantskom nastupu za velikogorički Uspon osvojila zlato u bacanju diska, ali je postavila i novi hrvatski rekord, koji sada u kategoriji F41 iznosi 21,42 metra. Ana je u svojoj kategoriji postala i hrvatska prvakinja u bacanju kugle s hicem od 8,10 metara.

Izvrstan rezultat ostvarila je i Ani Jelenić, koji je titulu prvakinje Hrvatske osvojila državnim rekordom u bacanju koplja (7,63 m), dok je u bacanju kugle bila srebrna (4,30 m), ali s državnim rekordom u kategoriji F33.  

Renata Celjak je u kategoriji F55 disk bacila 12,18 metara, što joj je i osobni rekord, a odličnim rezultatom stigla je do titule prvakinje Hrvatske i zlatne medalje.

Oduševio je i Stjepan Dereta, koji je postao nacionalni prvak u bacanju kugle u klasi F20 rezultatom (7,73m).

Zlato je oko vrata stavio i novi član Uspona Miljenko Vučić, koji je u F11 kategoriji bacanja kugle do title prvaka stigao respektabilnom daljinom od 12,73 metra.

U bacanju kugle, u spojenim klasama F33, 34, 54, 55, 56 i 57, Nataša Sobočan je osvojila titulu prvakinje Hrvatske (F56) s rezultatom 6,18 metara!

Tvrtko Matanović u kategoriji T20 bio je sjajan i na 100 i na 400 metara, stavio je oko vrata dvije zlatne medalje s vremenima 14.11 i 1:03.05.

Dominik Počekal je u svojoj kategoriji F57 osvojio četvrto mjesto u bacanju kugle (8,27m).

"S osvojenih deset zlata, jednim srebrom, jednim četvrtim mjestom te tri nacionalna rekorda ovo je najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u klupskoj povijesti. Idemo dalje još jače i još bolje," poručili su ponosni Usponovci!



Na mitingu Croatia Open 2022 sudjelovalo je 114 atletičarki i atletičara s invaliditetom iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Crne Gore, Srbije i Slovenije, a natjecanje su organizirali Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom i atletski kluba Spektar Pula.

"Možemo biti zadovoljni rezultatima, jer je ovo bilo prvo natjecanje sezone. U nastavku sezone očekujem rast rezultata. Ove godine je u Japanu trebalo biti Svjetsko prvenstvo, ali je zbog pandemije nažalost odgođeno za 2024. godinu, što je poremetilo planove naših atletičara. Pokušat ćemo visoku razinu rezultata zadržati na mitinzima, kako bismo spremno ušli u kvalifikacijsko razdoblje za Paraolimpijske igre u Parizu," poručio je nakon natjecanja izbornik hrvatske reprezentacije Damjan Sedić.

Galerija slika

[FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti! [FOTO] Usponovci 'rasturili' u Puli: Deset zlata i tri državna rekorda za najuspješnije Prvenstvo Hrvatske u povijesti!

Podijeli