Novosti Sport Događanja

[FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove

07.03.2024. / Damir Žbulj

Još jedno razočaranje i još jedan domaći poraz priuštili su svojim navijačima rukometaši Gorice na startu Lige za ostanak te su tako poprilično zakomplicirali svoju situaciju na ljestvici, iako to prema kadru kojim raspolažu ne bi trebalo biti tako.

Nakon što su na svom parketu ispustili vodstvo i izgubili od Metković-Mehanike, isto su napravili i protiv Rudara iz samoborskih Ruda, samo na još puno šokantniji način.

U zaostalom dvoboju prvog kola, koji nije odigran zbog nestanka električne energije u dvorani, Gorica je tražila pobjedu za 'smirenje' aktualne situacije u klubu, u ovoj turbulentnoj sezoni, a momčad i trener Mesarov dobili su još jedan 'šamar'. Podsjetimo, u ovu sezonu ušlo se s velikim ambicijama, ekipa je osnažena, vratili su se i Laljek i Ceković, doveden je i trener Dragić, izbornik hrvatske kadetske reprezetnacije, a primarni cilj bio je ulazak u Ligu za prvaka, među šest najboljih klubova.

Međutim, to nije ostvareno.

I kad se očekivalo kako će Goričani rutinski odraditi ove utakmice u Ligi za ostanak, momčad je s dva neočekivana domaća poraza došla u situaciju da se zaista mora brinuti za 'opstanak'.

Gorica je i bolje otvorila i bolje privela kraju prvo poluvrijeme te je u nastavak utakmice ušla s velikih 15:9 na semaforu. Početkom drugog dijela razlika je dva navrata bila i sedam pogodaka, ali kao da je tih 17:10 u 34. minuti previše opustilo domaće rukometaše i kao da su već pomislili kako je utakmica odlučena.

Ali, Rudari nisu tako razmišljali...

Podigli su gosti intenzitet svoje obrane i Gorica jednostavno više nije imala rješenja. Rudar je malo po malo hvatao priključak sve dok sredinom nastavka nije došao na samo dva razlike i tako unio dodatnu nervozu u goričke redove. Imali su gosti nekoliko dobrih prilika za dolazak u potpuni egal, a to se na kraju i dogodilo, pet minuta prije kraja.

Bilo je kod tih 25:25 već jasno kako je Gorica 'potonula' i kako se iz ove situacije neće izvući...

Nije pomogao niti timeout Mesarova, ekipa u završnici nije reagirala na pravi način, u tih posljednjih pet minuta Gorica nije više uspjela zatresti suparničku mrežu, a Štajnkler i Lopac donose gostima veliko i zasluženo 25:27 slavlje!

Slavlje koje je bilo toliko žestoko da se pričuvni vratar u ovom dvoboju Mihael Bartolić čak i uspio ozlijediti.

Njemu želimo brzi oporavak i povratak na teren, a Gorici želimo da pronađe izlaz iz ove 'crne rupe', jer ova situacija trenutno jako podsjeća na ono što smo prolazili s našim košarkašima, koji su lani na tragičan način ispali iz premijerligaškog društva. Vjerujemo kako se to neće dogoditi i našim rukometašima, ali nakon ovakve dvije slabe partije treba 'puhati i na hladno'...

Uz vratare Marina Sorića, koji je imao devet obrana te Mislava Turčića, koji je skinuo jedan sedmerac, praktički je tek Hrvoje Ceković u ovom dvoboju bio na visini zadatka, no, on je od 11 svojih golova čak devet zabio u prvom poluvremenu.

Laljek je ostao na četiri pogotka, iz devet pokušaja, dok je Svržnjak za četiri gola trebao čak 11 šuteva. Jakov Dujić je ostao na 'nuli', iz četiri pokušaja prema suparničkim vratima...

U dresu Rudara Vladimir Gošić je imao 11 obrana, a Štajnkler i Lopac zabili su po šest komada svaki, bez promašaja!

Vjerujemo kako je 'alarm za uzbunu' u klubu upaljen i kako će Gorica u nedjelju opravdati ulogu favorita u Kaštelima kod 'fenjeraša' Ribole. U idućem domaćem dvoboju suparnik će biti križevački KTC.

PAKET24 PREMIJER LIGA, LIGA ZA OSTANAK
1. Trogir 11 6 2 3 300:271 14
2. Osijek 11 6 2 3 327:312 14
3. Rudar 11 6 2 3 301:289 14
4. K T C 11 6 1 4 287:284 13
5. Metković-Mehanika 11 6 0 5 301:285 12
6. Dubrava 11 6 0 5 311:306 12
7. HRK Gorica 11 5 1 5 325:301 11
8. Karlovac 11 5 1 5 284:309 11
9. Moslavina 11 3 1 7 304:312 7
10. Ribola Kaštela 11 1 0 10 266:337 2

Galerija slika

[FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove [FOTO] Novi šokantni poraz u Ligi za ostanak: Gorica u nastavku ispustila sedam golova prednosti, Rudar zasluženo 'iskopao' važne bodove

Podijeli