Novosti Sport Događanja

[FOTO] Mlade nade karate kluba Velika Gorica okitile se brojnim medaljama u Sloveniji i Varaždinu!

06.12.2022. / Damir Žbulj

Nove odlične uspjehe ostvarile su mlade nade karate kluba Velika Gorica, na turnirima u slovenskom Trbovlju i u Varaždinu na Kupu svetog Nikole!

"Turnir u Trbovlju bio je kvalifikacijski za nastup na idućem Europskom prvenstvu, a ekipu kadeta i juniora vodio je trener Tomislav," javio nam je Goran Živković.

U Sloveniji se okupilo 830 natjecateljica i natjecatelja iz 112 klubova, iz deset različitih zemalja, a Veliku Goricu je predstavljalo osam karatistica i karatista.

"Osvojeno je pet medalja, svih pet brončanog sjaja. Svi su nastupili isključivo u svom uzrastu, s ciljem da probamo napraviti što bolji rezultat u uzrastu u kojem pripadaju. Još nam preostaje jedan turnir u siječnju iduće godine i nakon toga će se znati putnici na Europsko prvenstvo," dodao je Živković.

Bronce su na jakom turniru u Trbovlju osvojili Nikola Huzjak (kadeti +70kg), Matea Kordić (kadetkinje -54kg), Ema Filković (kadetkinje +61kg), Noel Jeromić (kadeti -63kg) i Lucija Kirinić (juniorke -48kg).

Na Kupu svetog Nikole u Varaždinu okupilo se 460 natjecatelja iz 60 klubova, a karate klub Velika Gorica nastupio je s mlađom U-14 ekipom.

Osvojili su čak 16 medalja, od čega četiri zlata, pet srebrnih odličja i četiri bronce.

"Ponosni smo da je karate klub Velika Gorica u ukupnom poretku završio na visokom petom mjestu," istaknuo je Živković.

Zlatni su bili Matea Stilinović (11/12 god +54kg, Petar Tibor (13/14 god +69kg), Mia Čunčić (13/14 god -44kg) i Matej Čarakovac (kadeti -63kg).

Srebro su zaslužili Mia Čunčić (11/12 god -44kg), Hana Blažičko Petrak (11/12 god -49kg), Matej Čarakovac (13/14 god -64kg), Nika Mirosavljević (13/14 god -54kg) i Petar Krešimir Krmpotić (kadeti -52kg), dok su brončani bili Mihael Medvedec (11/12 god -54kg), Petar Krešimir Krmpotić (13/14 god -54kg), Mara Gusić (13/14 god -44kg) i Hana Blažičko Petrak (13/14 god -49kg).

Galerija slika

[FOTO] Mlade nade karate kluba Velika Gorica okitile se brojnim medaljama u Sloveniji i Varaždinu! [FOTO] Mlade nade karate kluba Velika Gorica okitile se brojnim medaljama u Sloveniji i Varaždinu! [FOTO] Mlade nade karate kluba Velika Gorica okitile se brojnim medaljama u Sloveniji i Varaždinu! [FOTO] Mlade nade karate kluba Velika Gorica okitile se brojnim medaljama u Sloveniji i Varaždinu! [FOTO] Mlade nade karate kluba Velika Gorica okitile se brojnim medaljama u Sloveniji i Varaždinu! [FOTO] Mlade nade karate kluba Velika Gorica okitile se brojnim medaljama u Sloveniji i Varaždinu! [FOTO] Mlade nade karate kluba Velika Gorica okitile se brojnim medaljama u Sloveniji i Varaždinu! [FOTO] Mlade nade karate kluba Velika Gorica okitile se brojnim medaljama u Sloveniji i Varaždinu! [FOTO] Mlade nade karate kluba Velika Gorica okitile se brojnim medaljama u Sloveniji i Varaždinu!

Podijeli