Novosti Sport Događanja

[FOTO] Marko Prošenski s futsalskom reprezentacijom peti u Europi!

16.12.2018. / Damir Žbulj

Velikogoričan Marko Prošenski osvojio je s hrvatskom futsalskom reprezentacijom gluhih peto mjesto na Europskom prvenstvu održanom u finskom Tampereu.

Drugi je to najbolji rezultat naše reprezentacije, nakon osvajanja naslova europskog prvaka 2002. godine u bugarskoj Sofiji.

U grupnoj fazi natjecanja Hrvatska je nadigrala Švicarsku 7:3 i Tursku 5:0, dok je zadnju utakmicu protiv Poljske izgubila rezultatom 5:4 te se kao drugoplasirana momčad Skupine D, plasirala u završni dio.

U četvrtfinalu je Hrvatsku nadigrala Rusija rezultatom 5:2 (2:2) i tako osigurala polufinale.

U razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta Hrvatska je prvo pobijedila Bjelorusiju 6:1, a potom uzvratila Poljskoj 6:4 te zaključila Europsko prvenstvo kao petoplasirana reprezentacija.

"Hrvatski nogometni savez i Hrvatski sportski savez gluhih i ovim su natjecanjem učvrstili svoju suradnju, a HSSG i hrvatska reprezentacija gluhih zahvaljuju HNS-u na pomoći i posudbi sportske opreme za Europsko prvenstvo."

Prošenski je ove godine čuvao vrata hrvatske rukometne reprezentacije gluhih, koja je obranila naslov svjetskog prvaka, dok je s nogometnom reprezentacijom izborio Europsko prvenstvo, koje je na rasporedu u lipnju iduće godine u Grčkoj.

Marko je svoj sportski put započeo u nekadašnjem Radniku te je igrao u Udarniku, NK Ban Jelačić, a standardni je član hrvatske rukometne reprezentacije gluhih, hrvatske nogometne reprezentacije gluhih i hrvatske futsalske reprezentacije gluhih.

(Foto: Hrvatski sportski savez gluhih)

 

Galerija slika

[FOTO] Marko Prošenski s futsalskom reprezentacijom peti u Europi! [FOTO] Marko Prošenski s futsalskom reprezentacijom peti u Europi! [FOTO] Marko Prošenski s futsalskom reprezentacijom peti u Europi! [FOTO] Marko Prošenski s futsalskom reprezentacijom peti u Europi! [FOTO] Marko Prošenski s futsalskom reprezentacijom peti u Europi! [FOTO] Marko Prošenski s futsalskom reprezentacijom peti u Europi! [FOTO] Marko Prošenski s futsalskom reprezentacijom peti u Europi! [FOTO] Marko Prošenski s futsalskom reprezentacijom peti u Europi! [FOTO] Marko Prošenski s futsalskom reprezentacijom peti u Europi! [FOTO] Marko Prošenski s futsalskom reprezentacijom peti u Europi! [FOTO] Marko Prošenski s futsalskom reprezentacijom peti u Europi! [FOTO] Marko Prošenski s futsalskom reprezentacijom peti u Europi!

Podijeli