°C 11

FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida…

27.03.2020.

Petar Brnada

Sportsko plesni klub Vega bilježi veliki rast broja članova uz istu razinu kvalitete. Podsjetimo da je ovaj velikogorički klub akrobatskog rock 'n' rolla na sceni preko 16 godina, a njegovi članovi su osvajači brojnih naslova prvaka Hrvatske, pobjeda na svjetskim kupovima, Europskom i Svjetskom prvenstvu, ali i dobitnik Zlatne turopoljske podgutnice.

Epidemijom koronavirusa, a potom i uvođenjem brojnih restriktivnih mjera preko noći je više od stotinu djece ostalo bez treninga, a treneri bez posla.

Kako sada plesači preživljavaju dane u svoja četiri zida, upitali smo Tomislava Odžića, osnivača i glavnog trenera Vege.

Trener Tomo kazao nam je da su o odluci Vlade RH, 13. ožujka, o obustavi nastave, oni istog trena odlučili obustaviti i treninge.

-Koliko god nam svima to bilo teško, bila je to naša odgovornost kako bi zaštitili djecu i njihove obitelji. Obzirom da ponekad treniram i reprezentacije drugih država tako sam budno pratio razvoj situacije u svijetu, možda i više nego prosječni građani te sam znao što nam slijedi, ali sam ostao smiren. Srećom da sam se početkom veljače vratio iz Švedske neokrznut koronavirusom- ispričao nam je Tomo.

Dodao je da je ova situacija teško pala svima njima, a mišljenja je da je najteže sportašima i djeci.

-Ja sam navikao raditi 100 na sat i biti non-stop u pokretu i teško mi je sada sjediti doma, tako je i ostalim trenerima, a našim članovima je vjerojatno još i teže. Otkazana su velika svjetska natjecanja gdje smo se spremali popeti u TOP 10 u ovoj godini, ali i Prvenstvo RH za koje smo imali nekoliko favorita za zlato- priča Tomo.

Stoga su, kako bi ih održali u formi, ali i olakšali im izolaciju s psihološkog aspekta, odmah počeli s mini treninzima online.

-Svaki dan smo s njima u kontaktu, a mi treneri im pored tih mini treninga šaljemo i neke druge zadatke. Na primjer, pored treninga plesnih figura, vježbi za tehniku, kondiciju i snagu, s vremena na vrijeme im šaljemo i neke druge zadatke kako bi razvijali kreativnost te ih potaknuli na razmišljanje. Pazimo da im je sve to zabavno, a često u te zadatke uključujemo i njihove roditelje- otkrio nam je Tomo i dodao da ih veseli što i roditelji i djeca jedva čekaju novi trening, novi zadatak, novi izazov.

Nadamo se da će ova ugroza završiti koncem travnja i da ćemo se ponovo okupiti u dvorani u prvim danima svibnja, završio je Tomo, a mi mu se samo možemo pridružiti u željama.

Galerija slika

FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida… FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida… FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida… FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida… FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida… FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida… FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida… FOTO Kako mladi plesači iz SPK Vega provode dane u svoja četiri zida…