Novosti Sport Događanja

[FOTO] Djevojke iz Velike Gorice malonogometne pobjednice Plazma Sportskih igara mladih

24.07.2021. / Damir Žbulj

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih održava se od 12. do 31. srpnja u Splitu. Više od četiri tisuće mladih amaterskih sportaša koji su izborili plasman u Split druži se i natječe sa svojim vršnjacima u deset sportskih disciplina. Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi i ove godine samo u Hrvatskoj okupile su 81.575 sudionika.

Titulu malonogometnih pobjednica pripala je ekipi Lideri iz Velike Gorice! Djevojke su prikazale zavidno nogometno umijeće te su zasluženo slavile u dvoboju sa ŽNK Graničar iz Županje.

‘’Jako smo ponosni što unatoč svim okolnostima i ovu sezonu Plazma Sportskih igara mladih uspješno privodimo kraju. Sretni smo što smo uspjeli djeci pružiti mogućnost bavljenja sportom i socijalizaciju u trenucima kad su im najpotrebniji’’ istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Prva natjecanja u Splitu održana su u sklopu državne završnice Telemach Dan sporta koji je okupio najbolje amaterske sportaše u graničaru i atletici, zatim su uslijedile završnice u šahu pod pokroviteljstvom FIDE (Svjetske šahovske organizacije), Hrvatska pošta Cup u tenisu, te turnir u odbojci na pijesku i stolnom tenisu.Nogometno igralište FESB-a je u petak bilo poprište najboljih malonogometaša i malonogometašica koji su odigrali finalne utakmice Coca-Cola Cupa 2021. Napeta finala igrala su se u tri kategorije: za dječake 2003. godište i mlađi, za djevojke 2006. godište i mlađe te dječake 2006. godište i mlađi. Svi koji na žalost, zbog važećih mjera, nisu pratili utakmice na tribinama mogli su uživati u vrhunskom amaterskom nogometu u izravnom prijenosu na Sport klub televiziji.

U prvom finalu dana u godištu 2006. i mlađi za dječake ekipa MNK Strožanac iz Splita pobijedila je ekipu Caffe bar Martivo iz Slavonskog Broda.

Treće zlato pripalo je ekipi Geo Kom Plitvice dok su srebro osvojili dječaci iz ekipe Bajerske Nemani iz Osijeka.Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu u Europi koji se već osmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih. Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Svaki turnir bio je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek bio velik: plasman na državnu završnicu u Splitu.

Najboljim ekipama medalje su dodijelili Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih, Bruno Jelić, rukovoditelj projekta Svijet bez otpada Coca-Cola HBC, Darko Matošković, rukovoditelj upravljanja događanjima, pokroviteljstvima i novom marketinškom opremom Coca-Cola HBC Hrvatska, te Filip Krovinović, novi igrač HNK Hajduk.

Filip Krovinović je očekivano izazvao najveće oduševljenje među sudionicima s kojima se i družio nakon dodjele medalja.

‘’Plazma Sportske igre mladih su jedna divna manifestacija na kojoj sam u djetinjstvu i sam sudjelovao. Prekrasno je vidjeti ove mlade amaterske sportaše kako uživaju na terenima i mimo njih’’ istaknuo je Krovinović.

Plazma Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u Europi koja ove godine slavi 25. godišnjicu koja će se obilježiti velikom ceremonijom 20. kolovoza u Splitu. Uz svečani program u Hrvatskom domu, na Prokurativama će se održati revijalna nogometna utakmica svjetskih nogometnih zvijezda i dužnosnika predvođeni Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA i ambasadorom Igara.

 

 

Podijeli