Novosti Sport Događanja

Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske okupile se u Velikoj Gorici: Koja će osvojiti titulu?

08.07.2024. / Damir Žbulj

Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske okupile su se u hotelu Garden u Velikoj Gorici te u odličnom raspoloženju krenule s pripremama koje će trajati do četvrtka, kad ćemo saznati tko je najljepša sportašica Hrvatske. Izbor će se održati dvorani Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 20 sati.

Djevojke će u sljedećim danima pripremati koreografije, izlaske, učiti o načinu odijevanja, razmjenjivati osobna i sportska iskustva, sklapati nova prijateljstva i upoznati velikogorički kraj.

Odmah po okupljanju sportašice su krenule s prvim probama kako bi koreografije kojima će predstaviti sebe i svoje sportove bile što atraktivnije publici.

Sportašice će na finalnom izboru imati čak pet izlaza, a poseban će biti talent show. U 45 sekundi svaka sportašica izvodi svoju koreografiju promovirajući tako sport iz kojeg dolazi. Ove godine u konkurenciji za najljepšu sportašicu su odbojkašica, karatistica, atletičarka, plesačica, dvije sinkronizirane klizačice, gimnastičarke, boksačica i druge, što garantira sjajnu zabavu.

Prvog dana priprema sportašice su imale edukaciju proizvoda Tiens, a za vrijeme prvih koreografskih proba posjetila ih je Brazilka Anny Alves, koja je na ovom izboru prije dvije godine ponijela titulu Miss fotogeničnosti. Brazilka sa zagrebačkom adresom, u Europu je doputovala 2010. godine sa svojom plesnom skupinom s ciljem da Mediteran upozna sa sambom, ali i brazilskim stilom života općenito. Nakon tri godine života u Italiji, Anny je svoj poslovni put nastavila razvijati u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu, gdje je 2016. osnovala prvu školu sambe koju i danas vodi s jednakim žarom. Rođena u Salvadoru, gradu sambe, ova Brazilka ubrzo je zavoljela svaki dio Hrvatske, osobito obalu.

S obzirom na to da je većini sportašica najveći problem uvježbati pravilno hodanje u visokim potpeticama Anny Alves je s finalisticama uvježbavala upravo taj dio te im objasnila tajne snalaženja na pozornici.

Poznat je i zabavni dio programa finalne večeri. Za glazbeni dio pobrinut će se Antonija Šola i Vanessa Kralj, a za potpunu zabavu tu su plesači akrobatskog rock’n'rolla te latino-američkih plesova. Nastupit će i Nathalie Nujster, dvostruka europska prvakinja u kategorijama modern i jazz.

Za titulu najljepše sportašice natjecat će se 11 finalistica...

Vinkovčanka Nika Markić bavi se atletikom, odnosno trčanjem na duge staze, cestovnim i trail utrkama. Članica je Atletskog kluba Cibalia iz Vinkovaca, a osim trčanjem ova 21-godišnjakinja bavi se i fitnessom te studira na izvanrednom Upravom studiju na Veleučilištu u Vukovaru. Uz treninge i studij, Nika u teretani provodi i individualne treninge sa ženama, voli fotografirati, snimati, čitati, pisati i prenositi svoje znanje drugima.

Zagrepčanka Lara Krilić ima 21 godinu i studira Poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Članica je Kluba sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice i hrvatska reprezentativka. U dosadašnjoj karijeri nastupila je na čak tri svjetska prvenstva: u Austriji, SAD-u i ove godine pred domaćom publikom u Areni Zagreb. Za sebe će reći da joj je drugo ima “ambicija”, jer uz studij je i demonstratorica na Katedri za marketing i ekonomsku teoriju, pravobraniteljica na fakultetu i potpredsjednica u Studentskoj udruzi. Organizirala je puno projekata, a za jedan čak dobila i Posebnu dekanovu nagradu. U slobodno vrijeme baš kao i svi ostali studenti, radi razne poslove, a kao pravi sportski entuzijast, obožava sve sportove, no ipak je nogomet na prvome mjestu.

Antea Jukić, rođena je u Imotskom, a od ranog djetinjstva živi u Splitu. Bavi se sportskom gimnastikom u koju se zaljubila još kao djevojčica. Članica je Gimnastičkog kluba Split, studira na Kineziološkom fakultetu, a uz sportske aktivnosti voli čitati, pisati i crtati. Slobodno vrijeme ova 19-godišnjakinja koristi za druženje s obitelji i prijateljima, koji su kako kaže, njezin mali svijet pun boja i pokreta.

Zagrepčanka Lara Silić bavi se atletikom, no taj sport nije bio njezin prvi odabir. U osnovnoj školi ova 18-godišnjakinja je trenirala ritmičku gimnastiku, a na atletiku krenula u šestom razredu pa je tako dvije godine trenirala dva sporta. Naposljetku je ipak prevladala ljubav prema atletici te se specijalizirala za duge staze. Upisuje Fakultet političkih znanosti s ambicijama bavljenja politikom i sportom u budućnosti. Već sad je jako politički aktivna i članica je mladeži jedne hrvatske stranke.

Laura Oković ima 20 godina i dolazi iz Čakovca. Studira na Sveučilištu Sjever i aktivno se bavi fitnessom u klubu Gibi Gib u Varaždinu. Teretana joj nije samo hobi, već način života kojim održava fizičku formu i mentalno zdravlje. Uz to, voli motore i jahanje, a u slobodno vrijeme bavi se fotografiranjem i uređivanjem fotografija. Slobodno vrijeme provodi u prirodi sa psima, voli šetati šumom i promatrati životinje, a interes za svijet mode odražava kroz želju da se dodatno izrazi i istakne svoj osobni stil.

Zabočanka Leona Bartolin ima 19 godina, studira na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i trenira kickboxing. Ima tri naslova prvakinje Hrvatske u različitim kategorijama i disciplinama; Pointfightu, light contactu i kick lightu. Bila je i članica hrvatske reprezentacije s kojom je nastupila na Svjetskom prvenstvu u Italiji i osvojila sjajno 5. mjesto. Uz to, redovno je osvajala medalje na europskim i svjetskim kupovima, a 2022. i 2023. bila je proglašena za najbolju sportašicu Grada Zaboka do 18 godina. U slobodno vrijeme voli jahati po Zagorskim bregima, daleko od grada.

Zagrepčanka Ena Srna, ima 19 godina i bavi se sinkroniziranim klizanjem Klubu sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice te je do sada nastupila na tri juniorska svjetska prvenstva. Završila je IB program na engleskom jeziku u XV. gimnaziji. Obožava sport te kaže da druženja često pretvara u aktivne izlaske poput igranja teniskih parova s bliskim prijateljima iz razreda ili pak odlaska na skijanje u zimskim mjesecima. Želja joj je studirati molekularnu biologiju ili medicinu, a odluka je pala na upravo ove studije iz osobnih interesa za pobliže poznavanje ljudskoga tijela i svih molekula koje nas tvore. Slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi, planinariti, čitati knjige, volontirati unutar zajednice u osnovnoj školi i klizačkom klubu i izrađivati umjetnost, a sa svojim umjetničkim djelima sudjelovala je u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u sklopu izložbe završnih radova maturanata IB programa.

Nogometašica Ana Tutić ima 20 godina, a ovim sportom bavi se od svoje osme godine. Prve nogometne korake napravila je u ŽNK Vrbovec, nakon čega je prešla u ŽNK Dinamo, a trenutno igra za NK Sesvetski Kraljevec. Osim nogometa trenirala je razne sportove od odbojke, plesa i atletike koja joj je uz nogomet najveća ljubav. Ana je pohađala školu za medicinske sestre i uz školske obaveze izvršava redovno i one sportske. Trenira 4 do 5 puta tjedno i natječe se svaki vikend u ženskoj nogometnoj ligi. Kada nađe slobodnog vremena voli to kvalitetno iskoristiti pa pozove svoje frendove na nogač koji ne rade razliku što je žensko s njima u ekipi, već se otimaju za koga će Ana igrati, jer znaju da s njom sigurno pobjeđuju. Cilj joj je u budućnosti postati što uspješnija kako bi mogla promovirati ženski nogomet i sport općenito.

Gimnastičarka Aurora Ristović, ima 18 godina i dolazi iz Vukovara. Članica je Gimnastičkog kluba Vukovar, a u slobodno vrijeme voli čitati knjige, učiti jezike i trenirati. Studirat će turkologiju i francuski na Filozofskom fakultetu, oduvijek je odlična učenica iza koje su mnogobrojna natjecanja na kojima je ostvarila odlične rezultate.

Zagrebačka odbojkašica Jill Žnidaršić, ima 19 godina, a ovih dana čeka ju prijemni ispit na Kineziološkom fakultetu te se nada da će uskoro tamo studirati. Članica je Odbojkaškog kluba Dinamo, a bavila se taekwondoom i plesom. Ipak, odbojka je njezina najveća ljubav i trenira ju već 11 godina. Bavi se modelingom i aktualna je prva pratilja Best model of Croatia i Best model of Zagreb. Aktivno sudjeluje u humanitarnim akcijama te pomaže onima kojima je pomoć potrebna. To u ispunjava i čini sretnom.

Magdalena Kovačić karatistica je iz Karlovca. Članica je Karate kluba Karlovac 1969, ima 24 godine i završava studij Fitomedicine. Zbog svoje strasti za sportskim načinom života i svijesti koliko joj unapređuje kvalitetu života, nedavno je postala certificirana trenerica kako bi sva svoja znanja mogla što uspješnije prenositi. U slobodno vrijeme uživa u rekreaciji u prirodi, plesu, glazbi i volontiranju. Uvidjevši kako ostvaruje sjajne rezultate na fakultetu što je više uključena u treniranje i natjecanja, počinje otkrivati i razvijati Brain Gym program; program integriranih vježbi za učinkovitije življenje i učenje.


(Foto: Renato Branđolica)

Galerija slika

Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske okupile se u Velikoj Gorici: Koja će osvojiti titulu? Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske okupile se u Velikoj Gorici: Koja će osvojiti titulu? Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske okupile se u Velikoj Gorici: Koja će osvojiti titulu? Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske okupile se u Velikoj Gorici: Koja će osvojiti titulu? Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske okupile se u Velikoj Gorici: Koja će osvojiti titulu? Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske okupile se u Velikoj Gorici: Koja će osvojiti titulu? Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske okupile se u Velikoj Gorici: Koja će osvojiti titulu? Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske okupile se u Velikoj Gorici: Koja će osvojiti titulu? Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske okupile se u Velikoj Gorici: Koja će osvojiti titulu? Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske okupile se u Velikoj Gorici: Koja će osvojiti titulu? Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske okupile se u Velikoj Gorici: Koja će osvojiti titulu? Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske okupile se u Velikoj Gorici: Koja će osvojiti titulu?

Podijeli