Novosti Sport Događanja

Fenomenalni Damir Martin u spektakularnoj završnici izborio novu olimpijsku medalju: Hvala mojoj obitelji i trenerima, ovo za mene nije bronca nego platina!

30.07.2021. / Damir Žbulj

Još jednom je fantastični Damir Martin pokazao da je najbolji kada je najteže! U velikom finali Olimpijskih igra u Tokiju uspio je doveslati do brončane medalje te se tako i on upisao u povijest hrvatskog sporta!

Naš sugrađanin, koji je u Velikoj Gorici zasnovao svoju obitelj i pronašao dom, uspio je u završnici dramatične utrke izvući i zadnji atom snage kako bi na kraju u žestokoj konkurenciji stavio broncu oko vrata.

Vrhunski je odveslao ovu olimpijsku regatu i apsolutno je zaslužio ovu medalju!

"Isuse Bože, što sam izvukao," bile su mu prve riječi nakon što je izašao iz čamca.

Većinu utrke bio je na četvrtoj poziciji, ali je u posljednjih 500 metara pokazao kakav je veliki borac. Ciljem je prošao u vremenu 6:42.58, tek 15 stotinki ispred Danca Nielsena. U Riju je bez zlata ostao za sedam tisućinki...

"Hvala mojoj obitelji, hvala mom treneru Srećku Šuku koji nikad nije odustajao od mene, a posebno hvala Peri Kuterovcu koji je svaki put bio uz mene i gurao me," rekao je, prepun emocija, neposredno nakon utrke naš srebrni olimpijac iz Londona i Rio de Janeira te sada brončani iz Tokija.

Srebrni je bio Norvežanin Borch s vremenom 6:41.66, dok je novi olimpijski pobjednik Grk Ntouskos (6:40.45), koji je i srušio olimpijski rekord

"U ovom nastupu skupljeno je svih ovih pet godina i da su Olimpijske igre bile lani, nastupio bih rekreativno," osvrnuo se i na razdoblje poslije operacije i oporavak od ozljede.

"Imao sam loš start, nisam se osjećao ugodno u čamcu u kojem smo nakon četvrtfinala napravili drastične preinake. Srećom, namjestili smo ga savršeno. Na kraju sam bio i blizu srebru, ali neću se žaliti, ovo za mene nije bronca, nego platina," zaključio je rođeni Vukovarac, a danas ponosni Velikogoričanin, višestrki svjetski i europski prvak i sada ponosni nositelj tri olimpijska odličja!

Svaka čast!

"Sretan što sam se upio vratiti u elitu baš u pravom trenutku, na Olimpijskim igrama. Uspio sam, medalja je tu, sve se isplatilo. Čestitam svima na odličnoj utrci, dostojnoj olimpijskog finala," poručio je za kraj. 

"Jesmo li zadovoljni broncom? Svakako, važno je bilo uzeti medalju, Damir ju je zaslužio svojim radom. Makar, znajući njegove stvarne mogućnosti, uvijek je blizu nečemu većem," dodao je njegov trener Srećko Šuk. 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora  Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitali su Damiru i treneru Srećku osvajanje olimpijske bronce: 

"Dragi Damire,

još jednom si nadmašio samoga sebe, ostvario zacrtani cilj i obogatio trofejnu kolekciju novim olimpijskim odličjem. Učinio si nas iznova ponosnima i sretnima, a posebno znajući kakav si težak put prošao u predolimpijskom razdoblju. Vjerujemo da ćeš nam svojim veslačkim umijećem priuštiti još puno zadovoljstva. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo ti osvajanje brončane olimpijske medalje u veslačkom samcu!"

 

(Foto: HOO)

Podijeli