Novosti Sport Događanja

Europska Gorica slavila i u Češkoj: Sprema se novi rukometni spektakl u Bakariću!

05.11.2022. / Damir Žbulj

Prednost od dva pogotka na kraju prve utakmice drugog kola EHF Europskog kupa činila se kao premala, u odnosu na prikazano u velikogoričkoj srednjoškolskoj dvorani...

Mogla je Gorica i uvjerljivije od 27:25 svladati češku ekipu Sokol Nove Veseli, jer se vidjelo kako se radi o kvalitetnom suparniku, no, bila je ta razlika i više nego dovoljna.

Andrija Nikolić odlično je pripremio ekipu za uzvrat, a Goričani su odigrali furiozno!

Već u prvom poluvremenu je bilo ogromnih sedam razlike, a u nastavak utakmice se odlazi s 12:18 na semaforu.

Naravno, domaćin se nije predao, pokušao je uhvatiti priključak, ali protiv ovako raspoložene Gorice češki Sokoli jednostavno nisu imali šanse.

Završilo je 26:28 i novom pobjedom Nikolićeve momčadi, a sada s nestrpljenjem čekamo novi ždrijeb i novi europski rukometni spektakl u našem gradu.

Hrvoje Ceković je odigrao kapetanski i sa sedam golova je predvodio napad. Juro Čakarić zabio je jedan pogodak manje, dok je Matej Svržnjak precizan bio četiri puta.

Tri komada dodali su i Filip Goričanec i Jakov Dujić, dvaput su zabili Tin Tomljanović i Dominik Gal, dok su se u listu strijelaca upisao i Kajo Cikatić.

Ponovno je sjajan bio i Tomislav Sladoljev, koji je upisao 12 uspješnih intervencija.

Gorica je u svom trećem europskom nastupu napokon prošla prvu prepreku i prema viđenome sasvim je moguće da ćemo ove sezone još jako dugo uživati u odličnom europskom rukometu i vrhunskoj rukometnoj atmosferi u Bakariću.

Podijeli