Novosti Sport Događanja

Emotivni Šandor: Mama, velika ti hvala, znam da si ovo ti 'režirala'!

30.08.2021. / Damir Žbulj

Velimir Šandor ponovno je oduševio cijelu Hrvatsku! Osvojio je prvu medalju za Lijepu našu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, baš kao što je to napravio i prije pet godina u Rio de Janeiru.

Srebro je imalo posebnu posvetu...

"Ovo je čudo, ne znam što se opće dogodilo. Znam da sam u Tokiju, ali ne znam gdje se nalazim jer su duša i tijelo negdje drugdje," rekao je Šandor nakon natjecanja, još uvijek pod dojmom nakon osvojene medalje.

Sa suzama u očima posvetio je medalju majci, koja je preminula prošle godine.

"Ovo je definitivno najemotivniji trenutak i ovu medalju posvećujem majci koja me napustila prošle godine. Ona me gurnula u sport, motivirala me i bodrila. Ovo je posveta njoj i mama velika ti hvala. Znam da si ovo ti režirala," dodao je naš Opatijac.

Šandor je do srebra stigao s rezultatom 19.98 metara, dok je zlato osvojio Poljak Piotr Kosewicz, bacivši disk samo četiri centimetra dalje.

Bronca je pripala Indijcu Vinodu Kumaru koji je prebacio 19.91 metara, a Latvijac Aigars Apinis, vlasnik osam paraolimpijskih medalja u disku i kugli je na kraju bio četvrti (19.54).

"Kako je rekao veslač Damir Martin, kojeg iznimno cijenim, ovo nije srebro, nije niti platina, ovo je meteorit koji je pao." rekao je Šandor u šali.

Dodao je kako mu je godina odgode igara dobro došla s obzirom na to da je imao više vremena za trening i pripremu.

"Pet godina je prošlo od medalje u Riju što nije malo. Ova godina odgode je dobro došla da se stvari poslože, da se pripremim i fizički i psihički..."

Za kraj je 35-godišnji Šandor poslao poruku onima koji ove paraolimpijske igre i ovaj sport smatraju 'cirkusom'.

"Tko misli da je ovo 'dođeš, baciš i osvojiš medalju', samo neka izvoli probati. Iza svega ovoga stoji enorman rad i trud i želim se zahvaliti trenerima Ivanu Čengiću i Mihovilu Renduliću jer bez njih ne bi bilo ove medalje!"

Šandoru je ovo rezultat karijere, a već u svojoj kolekciji ima i zlato sa Svjetskih igara u Sočiju, broncu sa Svjetskog prvenstva u Dohi 2015., srebro s Europskog prvenstva u Grossetu, srebro sa Svjetskog prvenstva u Londonu 2017. te broncu s ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Poljskoj.

Pariz je jako blizu, već za tri godine i nadamo se kako će na idućim Paraolimpijskim igrama medalja možda biti i najsjajnija do sada!

Svaka čast, Velimire!


(Foto: HPO)

Podijeli