Novosti Sport Događanja

Ema Bakula srebrna, a Lejla Lea Kajfeš brončana na kriterijskom turniru za nastup na kadetskom prvenstvu Europe: Odličan rezultat u Splitu!

06.03.2024. / Damir Žbulj

Dalmacija kup u Splitu bio je prvi kriterijski turnir za kadetsko prvenstvo Europe, uz zapaženi nastup predstavnica Taekwondo kluba Velika Gorica.

Na Gripama se okupilo 600 natjecateljica i natjecatelja iz 49 klubova...

"Na ovo natjecanje išli smo s tri naše sportašice, te smo osvojili po jedno srebro i broncu. S obzirom na to da se radi o kriterijskom turniru na kojem su bili najbolji natjecatelji u kadetskoj konkurenciji rezultat je odličan," javio nam je čelnik i trener kluba Igor Matić.

Srebro je u kategoriji do 37 kilograma osvojila Ema Bakula.

"Ema je odlično odradila turnir te je tek u finalu, uz odličan otpor, izgubila od aktualne kadetske prvakinje Svijeta i Europe iz Splitskog Marjana," pojasnio je Matić.

Brončanu medalju osvojila je Lejla Lea Kajfeš, uz također kvalitetno odrađen turnir.

"Lejla je izgubila u polufinalu od protivnice koja je na kraju i osvojila turnir. Meri Muža je dobro otvorila turnir, pobijedila je prvu suparnicu, ali je nažalost izgubila u borbi za medalju. Možemo biti zadovoljni s rezultatima i nastupom naših sportašica. Ostala su još dva kriterijska turnira i nadamo se kako će naše sportašice i na tim turnirima pružiti najbolji otpor i pokušati se plasirati na kadetsko prvenstvo Europe," zaključio je Matić.

 

Podijeli