Novosti Sport Događanja

El Toro torpedirao beskrvnu Goricu: Hat-trick Miereza, Banić ponovno 'častio'

28.04.2024. / Damir Žbulj

Nadamo se da su u HNK Gorica počeli već razmišljati o idućoj sezoni, jer čini se kako je za njih ova već završila. Dvoboj protiv Osijeka pokazao je kakva je realna snaga ove momčadi, otkaz Dinku Jeličiću i dolazak Rajka Vidovića nije puno toga promijenio, a turopoljski prvoligaš i dalje izgleda kao ekipa koja je bliže dnu ljestvice, nego nekakvoj borbi za Europu...

Ništa iz najave ovog okršaja s Osijekom nije se ostvarilo, domaći nisu pružili pravi otpor, nisu izgledali bolje nego u prethodnim utakmicama, bez obzira na nekoliko solidnih prilika pred suparničkim vratima. Sve je to premalo za jedan kvalitetan rezultat, a ovo je Vidoviću i njegovim nogometašima treći uzastopni poraz.

Vidović je eksperimentirao s početnim sastavom, u posljednju liniju obrane stavio je mladiće Đekića i Matkovića, uz Leša i Maloču, priliku je dobio i Kapulica, u prvih 11 je nakon dugo vremena bio i Majstorović, ali kad se sve zbroji, nekoliko stotina domaćih navijača ostalo je itekako razočarano.

S druge strane, Zekić je sa svojim nogometašima u Veliku Goricu stigao s jasnom ambicijom osvajanja sva tri boda u borbi za Europu i to je ostvario.

Uspavanku u prvom poluvremenu prekinuo je ubačaj Pršira u 43. minuti, kad je protivnički vratar Kolić otišao u prazno, a Matković i Vujnović nisu iskoristili osječki poklon.

Kazna je stigla u sudačkoj nadoknadi, lopta je stigla do Miereza, koji je snažno opalio i 'izbušio' Banića...

Nije puno bilo potrebno Osijeku da početkom nastavka poveća prednost. Na ubačaj Jurišića ponovno je fantastično reagirao Mierez, majstorski se ubacio ispred Matkovića i vrhunski poentirao glavom, u svom stilu.

Priliku za povratak u utakmicu Gorica je imala tek 15-ak minuta prije kraja, kad je gostujući čuvar mreže krajnjim naporom zaustavio udarac Pršira, a uspio je i odbijenu loptu izbaciti s gol linije ispred Vujnovića. Bio je to jedini domaći pokušaj u okvir ove nedjelje, što je poprilično zabrinjavajuće i deprimirajuće...

Mierez je hat-trick kompletirao u 80. minuti, nakon katastrofalne pogreške neuvjerljivog Banića, koji ispucava loptu ravno u noge Bukviću, a on je nesebično asistirao 'El Toru' za finalnih 0:3 na semaforu.

Osijek je u finišu imao još dvije dobre prilike preko Gržana, koji je i uzdrmao gredu i domaći mogu biti i sretni što je završilo samo tri razlike.

Puno posla u narednim tjednima i mjesecima očekuje i trenera Vidovića i klupsku Upravu, jer ovakva momčad Gorice će iduće sezone biti kandidat za ispadanje.

Standings provided by Sofascore

Podijeli