Novosti Sport Događanja

Ekipa Pimont – Staklo Matić – Max Autodijelovi nakon dramatičnog raspucavanja ostala bez polufinala Kutije

27.12.2021. / Damir Žbulj

Dan nakon Božića, popularno Štefanje, tradicionalno je rezerviran za malonogometna uzbuđenja na Kutiji šibica, legendarnom zagrebačkom turniru koji ove godine slavi 50. rođendan.

Ekipa Pimont – Staklo Matić – Max Autodijelovi, koja ima goričke sponzore i u svojim redovima nekoliko igrača Futsal Gorice, nažalost nije uspjela izboriti polufinale.

Dramatična četvrtzavršnica ipak je na kraju pripala favoriziranoj momčadi Poliklinika Milojević, sastavljenoj pretežno od 'španera' iz Futsal Dinama.

Luka Toš je osigurao početnu prednost za Pimont – Staklo Matić – Max Autodijelovi već u petoj minuti, ali je Toni Vučković izjednačio rezultat na 1:1, kako je ostalo i do kraja dvoboja. U raspucavanju je Sokić bio 'tragičar'...

Za Pimont – Staklo Matić – Max Autodijelovi nastupili su Pavao Ježić, Eugen Gudek, Robert Grbić, Filip Vojnović, Darko Duvnjak, Marko Starčević, Dario Šestić, Luka Toš, Marko Grdić, Marko Grdić, Matija Ceraj, Ivan Sokić i Tino Čirjak.

Poliklinika Milojević će u polufinalu igrati protiv momčadi Keraterm Centroplinomont, koja je golovima Frigana i Hrge s 2:1 šokirala CB Dobermann. Pogodak za poražene zabio je Renato Rumbak, još jedan igrač Futsal Gorice.

Za veliko finale u utorak će se boriti i ekipe Krešimir Keta Bandić i Juicy-Maraska.

Borba za trofej Kutije na rasporedu je u srijedu, 29. prosinca.

Štef Deverić igra na Kutiji u Cicinu čast

Posljednji dan Kutije šibica obilježit će još jedna posebna priča. Sprema se revijalna utakmica pod nazivom 'Dva kapetana', koja je posvećena dvojici sportskih velikana – Cici Kranjčaru te Dušku Popovskom, a okupit će neka od najvećih imena velikog i malog nogometa. 'Tim Cico' nosi ime legende Cice Kranjčara, koji je bio prvi kapetan hrvatske nogometne reprezentacije te osvajač Kutije šibica. Za ovaj će tim zaigrati, između ostalih, Marko Mlinarić, Stjepan Deverić, Mladen Munjaković, Milivoj Bračun, Niko Kranjčar, Dario Šimić, Silvio Marić, Dalibor Poldrugač, Antonijo Franja, Hrvoje Štrok, Alen Peternac, Miralem Ibrahimović i Stipe Brnas.

'Tim Pop' posvećen je Dušku Popovskom koji je bio prvi kapetan hrvatske malonogometne reprezentacije te višestruki osvajač Kutije šibica. U ovom će timu igrati i Mario Švigir, Pavao Sudy, Stjepan Pavlic, Josip Palić, Damir Katovčić, Nenad Bičak, Robert Grdović, Tomislav Gričar, Adrian Šemper, Edo Derviščaušević i Krešimir Čivrag te
još neka zvjezdana imena.

Organizacija Kutije na Štefanje ove godine nije bila na očekivanoj razini, dosta gledatelja s kupljenim ulaznicama ostalo je izvan 'Dvojke' Doma sportova i nadamo se kako se takve scene neće ponoviti. 

KUP HVIDR-a

Bliži se početak i tradicionalnog velikogoričkog malonogometnog turnira Kup HVIDRa, koji će se od 2. do 9. siječnja održati u svom 29. izdanju. Prijave za turnir su otvorene, kotizacija je 800 kuna po ekipi, a uplata se može izvršiti do 30. prosinca u 19 sati, neposredno prije početka ždrijeba, koji će se održati u Klubu 100. Posljednje izdanje turnira, u siječnju 2020. godine, osvojila je ekipa Staklo Matić Max Autodijelovi, koju je predvodio Kristijan Lovrić. Titulu najboljeg igrača zaslužio je Darko Duvnjak iz pobjedničke momčadi. Najbolji strijelac bio je Hrvoje Tokić iz ekipe CB Play. Najboljim vratarem proglašen Pavao Ježić iz slavljeničke momčadi Staklo Matić Max Autodijelovi,

 

 

Podijeli