Novosti Sport Događanja

Dvostruki program: Futsal Gorica slavila i u prvenstvu i u Kupu

05.10.2020. / Damir Žbulj

Odličan vikend imali su igrači Futsal Gorice, koji su maksimalno uspješno odradili zakazani dvostruki program.

Prvo su u prvenstvenom dvoboju drugog kola 2. HMNL Zapad na gostovanju u Donjoj Stubici nadigrali MNK Jesenje, dok su kao domaćini u zagrebačkim Sutinskim vrelima napunili mrežu Bjelovara za plasman u polufinale Kup natjecanja Regije zapad.

U Stubici je golovima Ivana Šulentića i Darija Šestića već u prve tri minute Gorica došla do dva pogotka prednosti. Pasariček je ubrzo smanjio zaostatak, no, prije odlaska na predah Šulentić postiže svoj drugi pogodak za 1:3 na poluvremenu.

U nastavku domaćin prijeti, Josip Jurić s 10 metara pogađa za priključak, ali Matija Ceraj ponovno goste odvodi na 'plus dva'. Jesenje tada vadi vratara i s igračem više u polju preko Majića, nešto malo više od tri minute prije kraja, još jednom pronalazi put do mreže. Ipak, u samom finišu dvoboja ponovno se ukazao Šulentić, koji s nova dva pogotka kažnjava riskantnu igru domaćih te otklanja svaku neizvjesnost i postavlja na konačnih 3:6.

Za Futsal Goricu su u sastavu bili Pavao Ježić, Ivan Šulentić, Dino Bartoluci, Dario Šestić, Antonijo Papac, Bruno Devčić, Matija Ceraj, Tino Čirjak, Marko Šulentić, Josip Gorup, Leonardo Mostarlić i Andrija Budimir.

Protiv drugoligaškog rivala Bjelovara, koji je na ovaj dvoboj stigao sa samo šest igrača, sve je praktički bilo riješeno još u prvom poluvremenu.

Šulentić, Gorup, Ceraj i Čirjak su do 13. minute napunili mrežu gostiju. Početkom nastavka Ceraj postiže peti gol Futsal Gorice, a u preostalom vremenu protivnika su 'dokrajčili' Gorup i Devčić. Bjelovar je tek rezultatski ublažio poraz (7:2) preko Stankovića i Starčevića.

U ovom dvoboju od prve minute je među vratnicama bio Andrija Budimir, u početnoj postavi krenuli su Bruno Devčić, Matija Ceraj, Petar Ježić i Tino Čirjak, dok su prolazak dalje slavili i kapetan Dino Bartoluci, Ivan Šulentić, Dario Šestić, Marko Šulentić, Josip Gorup, Antonijo Papac, Leonardo Mostarlić i Pavao Ježić.

U idućem kolu na rasporedu je domaća utakmica protiv MNK Lošinj, koji je u uvodna dva kola upisao dva poraza. Na vrhu prvenstvene ljestvice su s maksimalnim učinkom Futsal Pula, Bjelovar, Gorica i Novi Marof.

(Foto: MNK Jesenje)

Podijeli