Novosti Sport Događanja

Dvorneković asistirao, Lovrić zabio glavom za slavlje kod Lokosa: Momčad nije samo prvih 11

28.08.2021. / Damir Žbulj

Još jednu minimalnu, ali izuzetno vrijednu, pobjedu ostvarili su nogometaši Gorice! Na gostovanju kod Lokomotive slavili su pogotkom Kristijana Lovrića, 15-ak minuta prije kraja dvoboja...

Ključni trenutak dogodio se devet minuta nakon ulaska u igru Matije Dvornekovića, koji se ponovno prometnuo u jednog od velikih junaka slavlja turopoljskog prvoligaša.

Majstorski je ubacio u kazneni prostor, a na petercu je najviši u skoku bio - Lovrić, koji jako rijetko golove postiže glavom.

Utakmica u Kranjčevićevoj je većim dijelom bila poprilično izjednačena, u prvom poluvremenu iskazao se i vratar Banić, no, u konačnici tri boda zasluženo putuju u Veliku Goricu.

U prvih sedam kola Gorica je upisala 12 bodova, dobila je Istru 1961, Šibenik, Slaven Belupo i sada Lokomotivu, a gubila je tek od Rijeke, Dinama i Hajduka.

"Čestitam igračima na jako dobroj i požrtvovnoj igri. Došli smo pobijediti, to smo i napravili! Sretni smo i ova reprezentativna pauza bit će puno veselija nego da je bio neki drugi rezultat..."

"Lokomotiva je isto bila dobra, u prvih 20-ak minuta smo se tražili, ali smo kasnije to korigirali. Uspostavili smo kontrolu do kraja prvog dijela, ali je utakmica do kraja bila neizvjesna. Mogli su i oni zabiti, ali nisu i mi smo uzeli tri boda," analizirao je strateg Gorice pa pohvalio doprinos igrača s klupe, ali i cijele ekipe: 

"Momčad nije samo prvih 11, nego je puno više i od onih koji uđu s klupe očekuje se da daju svoj doprinos. To se događa od početka sezone, igrači s klupe uvijek nešto donesu i Matija je sada bio asistent."

Slijedi reprezentativna pauza, a ekipu Krunoslava Rendulića 11. rujna očekuje domaći dvoboj s Hrvatskim dragovoljcem, koji je prvom pobjedom sezone u Koprivnici posla koštao Deana Klafurića.

"Odmorit ćemo se, obećao sam igračima da ću im dati tri slobodna dana, ako pobijedimo. Prvi idući trening je u srijedu ujutro, zaslužili su, bili su jako dobri i nakon toga nam slijedi okršaj s Hrvatskim dragovoljcem. Možemo biti zadovoljni učinkom, s obzirom na okolnosti i na promjene u momčadi. Trebat će nam još neko vrijeme za 'uštimavanje', ali idemo u pravom smjeru," zaključio je trener Rendulić.

 

HNK GORICA: Banić - Doka, Jovičić, Krizmanić, Keita (od 86. Steenvoorden) - Junior, Babec - Šroler (od 65. Dvorneković), Mitrović (od 70. Kalik), Lovrić (od 86. Fruk) - Stojanovski (od 65. Matar). Trener Krunoslav Rendulić.

 

Podijeli