Novosti Sport Događanja

Dramatičan okršaj i sedmerci odveli Udarnik u borbu za sedmo mjesto u Hrvatskoj

07.03.2020. / Damir Žbulj

Rukometašice velikogoričkog Udarnika nažalost nisu uspjele izboriti utakmicu za peto mjesto na kadetskoj državnoj završnici prvenstva Hrvatske u Poreču.

Djevojke rođene 2002. godine pod vodstvom Josipa Mesnika odigrale su izjednačenu i dramatičnu utakmicu s vršnjakinjama Samobora, no, na kraju je presudilo raspucavanje sa sedam metara i Udarnik će u nedjelju od 10.45 sati igrati za sedmo mjesto.

Utakmicu je odlično otvorila Gabrijela Skrbin s dva uzastopna pogotka u mrežu Samoborki. Suparnice su uhvatile priključak, no, Udarnik je kontrolirao dvoboj i u nekoliko navrata do predaha imao ponovno po dva gola viška. Ipak, u nastavak se ulazi s izjednačenih 9:9.

Prvi dio nastavka Samobor dolazi do minimalne prednosti, ali Udarnik nakon toga podiže ritam utakmice i s četiri uzastopna pogotka Eme Burić, Erike Štefanić, Gabrijele Skrbin i Ane Cerovski dolazi na milimetar od slavlja. Međutim, pad u završnici omogućava Samoboru tri zgoditka u nizu i okršaj završava rezultatom 16:16.

Pristupilo se izvođenju sedmeraca, u dramatičnom i uzbudljivom raspucavanju precizne su bile Erika Štefanić, Nika Obajdin i Mia Crnolatac, ali nažalost nije bilo dovoljno za ulazak u borbu za peto mjesto.

Skrbin je na kraju postigla sedam golova, Burić je dodala četiri, Mia Marčinko je bila precizna dva puta, a po jedan pogodak zabile su Štefanić, Cerovski i Doris Katalinić

Za sedmu poziciju igrat će u nedjelju protiv Makarske, suparnica iz skupine na otvaranju natjecanja, a prva utakmica završila je bez pobjednica. Udarnik je tada ispustio pobjedu, no, možemo biti sigurni kako će rukometašice pod Mesnikovim vodstvom dati sve od sebe da pokažu kako su kvalitetnije od Makaranki i kako će pokušati ovu državnu završnicu zaključiti na najbolji mogući način. Udarnički i pobjednički!

 

Podijeli