Novosti Sport Događanja

Dramatičan derbi u Osijeku: Gorica u šokantnoj završnici ostala bez pobjede

07.03.2021. / Damir Žbulj

Dramatičan je i šokantan bio derbi Osijeka i Gorice u Gradskom vrtu, a na kraju pobjednika nije bilo. Goričani su vodili od 55. minute spretnim pogotkom Senegalca Matara Dieyea, a domaćin je u završnici regularnog vremena iz kaznenog udaraca stigao do izjednačenja, a u sudačkoj nadoknadi i do još jednog pogotka, koji je ipak poništen zbog milimetarskog zaleđa...

Završilo je tako 1:1, svakome po bo. Ishod je to koji sigurno nije zadovoljio niti Bjelicu ni Oreščanina, a rezultat je to kojem su se možda i najviše nadali i razveselili u taboru zagrebačkog Dinama.

Gorica je i dalje na trećoj poziciji i još uvijek je pet bodova iza drugoplasiranog Osijeka.

📋 Nimely u početnih 11 💪 #oneteamonedream

Posted by HNK Gorica on Sunday, March 7, 2021

U čvrstom i 'tvrdom' prvom poluvremenu nije bilo pravih prilika, Gorica je dobro zatvorila sve pristupe golu Banića i u nastavak krenula s puno samopouzdanja.

Vidjelo se to već nakon desetak minuta igre u drugom dijelu, kad je Matar pobjegao obrani Osijeka, Ivušić mu je obranio prvi pokušaj, a senegalski napadač je primirio odbijenu loptu i lukavo iz okreta pronašao put do mreže pokraj domaćeg vratara i braniča Škorića.

Bijelo-plavi su u preostalom vremenu pokušali doći do izjednačenja, 15-ak minuta prije kraja veliku prigodu imao je Mierez, ali je Argentinac nakon ovog dvoboja ostao na 16 prvenstvenih pogodaka, jednim više od Lovrića.

I praktički na ulasku u sudačku nadoknadu  domaći dolaze do izjednačenja. Zimska akvizicija Junior Martinsson Ngouali, koji je ušao u nastavku umjesto Babeca, nesmotreno je napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru, srušio je Santinija, a nakon VAR provjere potvrđen je kazneni udarac, kojeg je realizirao Bohar.

Krenuo je tada Osijek po sva tri boda, šanse su imali i propustili Kleinheisler i Bohar, a zabiti je uspio Ante Erceg u petoj minuti dodanog vremena. Intervenirao je ponovno VAR i ovaj put ipak presudio kako je bilo milimetarsko zaleđe prilikom ubačaja Bočkaja. Odmah nakon je sudac Bebek svirao kraj.

Goricu sada očekuju dva velika okršaja s Hajdukom na Gradskom stadionu, prvo u subotu u prvenstvu, a tri dana kasnije i u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa. 

(Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

 

Podijeli