Novosti Sport Događanja

Drama u Gradskom vrtu: Lovrićev gol nije bio dovoljan, Osijek u sedmoj minuti sudačke nadoknade uzeo bodove

26.09.2020. / Damir Žbulj

Nevjerojatan poraz doživjela Gorica u Gradskom vrtu kod Osijeka! Nakon što je u finišu dvoboja s igračem manje, preko Kristijana Lovrića, stigla do izjednačenja, duboko u sudačkoj nadoknadi Alen Grgić osigurao je domaćinu veliko slavlje...

Ekipa Valdasa Dambrauskasa nije pružila partiju za pamćenje, ali je borbenošću izborila priliku za osvajanje boda. Na kraju, Nenad Bjelica je nakon sedam uzastopnih pobjeda s Dinamom protiv Goričana, nastavio taj niz i na klupi Bijelo-plavih.

Turopoljski prvoligaš našao se u zaostatku u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, Albi Doka je u svom kaznenom prostoru igrao rukom ispred Miereza, a nakon provjere VAR-a sudac Vidulin svirao je kazneni udarac. Argentinac je sam izveo jedanaesterac, poskliznuo se, ali je lopta ipak završila u mreži.

Doka je ulogu tragičara kompletirao u 72. minuti, poslije nesmotrenog prekršaja na sredini terena. Dobio je drugu javnu opomenu i raniji odlazak na tuširanje. Gorica je i u finalu Županijskog kupa s Kurilovcem zaradila isključenje, 'pocrvenio je Nasiru Moro, a i u prošlom prvenstvenom kolu protiv Istre, kad je ranije u svlačionici završio Steenvoorden...

Osijek je nakon toga kontrolirao dvoboj, međutim, pogreška Ndockyta otvorila je šansu Irancu Delfiju, koji asistira Lovriću, a ofenzivac Gorice s ruba kaznenog prostora pogađa za senzacionalno izjednačenje.

U sudačkoj nadoknadi prava drama, VAR je pregledavao start na Delfiju, ali je donesena odluka kako je lakat Majstorovića bio izvan 16-erca. I kad je izgledalo da će Goričani iz Gradskog vrta s vrijednim bodom, Mierez je proigrao Bohara, Kahlina je njegov udarac odbio ravnu na nogu Grgiću, koji pogađa nebranjena vrata za konačnih 2:1. I tu je VAR imao posla, no, slavlje na poprilično punim tribinama Gradskog vrta se moglo nastaviti.

Goricu tek sad čeka 'pakleni' ritam, u idućem kolu stiže Hajduk, a nakon toga slijedi okršaji s Dinamom i Rijekom, jedina dva preostala hrvatska predstavnika u Europ, što će biti istinski test mogućnosti ove momčadi. 


NK OSIJEK: Ivušić - Igor Silva, Škorić, Majstorović, Jurčević - Žaper (od 81. Grgić), Pilj (od 68. Kleinheisler), Jugović - Bočkaj (od 57. Ndockyt), Mierez, Erceg (od 68. Bohar). Trener Nenad Bjelica.
HNK GORICA: Kahlina - Doka, Jovičić, Krizmanić, Čabraja - Babec (od 74. Musa), Čanađija - Špikić (od 68. Delfi), Suk (od 74. Kalik), Lovrić (od 90. Dvorneković) - Dieye (od 74. Hamad). Trener Valdas Dambrauskas.

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli