Novosti Sport Događanja

Dora i hrvatske rukometašice u borbi za finale: Unijet ćemo svu svoju emociju...

18.12.2020. / Damir Žbulj

Pred hrvatskim rukometnim reprezentativkama je utakmica karijere. Povijesni plasman u polufinale nekog velikog natjecanja je apsolviran, a sada kreće borba za medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Najljepše razdoblje u hrvatskom dresu proživljava i naša Velikogoričanka Dora Krsnik, koja će večeras od 18 sati u Herningu ponovno biti važna karika u borbi s braniteljicama europske titule, Francuskinjama.

Još je ovo veći uspjeh, kad se zna da je ovo prvo polufinale neke hrvatske ženske reprezentacije nakon što su odbojkašice 1999. godine ostvarile identičan uspjeh! Nevjerojatno!

Izabranice Nenada Šoštarića na ovom su prvenstvu već nadigrale Mađarsku, aktualne svjetske prvakinje Nizozemke, Srbiju, Rumunjsku i Njemačku.

Poražene su tek od Norvežanki, koje će se danas za finale boriti protiv domaćina Danske.

“Sve je u normali, malo smo odmorili i pogledali video za pripremu utakmice. Odradili smo završne detalje. Srce je najvažnije, i naravno glava koja mora razmišljati u pravim trenucima, onda si jači od najjačih. Mi smo imali konferenciju EHF-a i stječem dojam da nas Francuskinje respektiraju, ali i osjećaju neko olakšanje, jer igraju s nama. Mi ćemo unijeti svu svoju emociju i to je ono što bi trebalo biti jako važno,“ najavio je hrvatski izbornik Šoštarić, kreator ovog malog svjetskog čuda.

Našoj Dori i svim hrvatskim rukometašicama možemo samo poželjeti puno sreće, jer znamo kako borbe, želje i požrtvovnosti, baš kao i u prethodnim utakmicama, neće izostati, a napokon ćemo djevojke, uz PlanetSport, imati prilike gledati i na javnoj televiziji, gdje su trebale biti od prvog dana.

Veliko finale u danskom Herningu na rasporedu je u nedjelju od 18 sati, a utakmica za broncu 15.30 sati. S nestrpljenjem iščekujemo rasplet!

(Foto: HRS)

 

Podijeli